Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Stilig sti over Stikkvannskollen

SYD PÅ STIKKVANNSKOLLEN finner vi en hyggelig erstatning for utsikten som er ved å gro igjen på den mer berømte nordsiden av Hurums kommunetopp.

GANSKE VILT. Her helt sør på Stikkvasskollen har vi vid utsikt mot sør og vest,
inkludert Tofteskogen naturreservat. Foto: BERNHARD HERRES HJEMMESIDE

ANNEN VINKEL. Det kjente tårn, betraktet fra stien sørover.

tikkvasskollen er en gammel kjenning for den som har gått til Kjentmannsmerket en stund. Ved det prominente tårnet var det post i perioden 1994-1996 og perioden 2008-2010. Men i sin visdom har kjentmannskomiteen klart å finne en ny vri på dette gamle temaet, ved å vise vei til en fint utsiktspunkt omkring 600 meter lenger sør på kollen. Hit leder også en svak, men spektakulær sti.

Posten står på terskelen til Tofteskogen naturreservat, som er vernet på grunn av sine barlindtrær. Som kjentmannsboken 2016-2019 minner om, er dette området minneverdig også fra et annen miljøvernsynspunkt: Her tenkte teknokratene å anlegge ny storflyplass, ved å høvle ned fjellet med 60 meter og legge rullebaner. Heldigvis ble Gardermoen valgt i stedet.

SYD PÅ STIKKVANNSKOLLEN
Post nummer 1 i perioden 2016-2019.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.