Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 18-49 Hjellsåstårnet

16 Innlegg
13 Deltakere
6 Reactions
6,703 Visninger
Morten Møst
(@store-bernhard)
Honorable Member Administrator
Innmeldt: 3 år siden
Innlegg: 315
Trådstarter  
IMG 9940

Ingen Kjentmannsbok er komplett uten en tur til disse lave, lekre åsene i Sørmarka, med beskjeden stigning og åpne, vennlige platåer dominert av blide furutrær. Denne her har til og med et nesten nytt tårn, som gir den besøkende vandrer 360 graders utsikt rett i trynet. Granerud skytebane byr på parkering og smell. 


   
Pål V. Schage likte dette innlegget
Sitér
(@skogtroll)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 201
 

Siden ett familiebesøk ledet meg ut til Sørmarka ble dette kombinert med ett besøk på dette tårnet. Flott var det her og greit å finne ved å gå forbi bommen ved skytebanen til man kommer til merkingen som leder til tårnet. Møtte flere familier med barn på tur, disse hadde vært på tårnet.

Stien var fint tilrettelagt og grei å gå. Fin utsikt og sikteplaten ga oss visdom om hva vi så. Tenk om flere gamle tårn kunne bli "gjenreist" i marka! Om du ikke ønsker å gå opp i 4. etasje hjelper det godt på utsikten når du kommer til 1. Ønsker du å skrive i gjesteboken må du opp på plan 3.

Ingunn


   
Torgeir Stenstad likte dette innlegget
SvarSitér
(@karlgeorg)
Kjentmann
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 140
 

Veldig fin post å ta med hele familien og en vennefamilie. Planen vår var å grille ved tårnet, men i dag var det sikkert 50 stk ved tårnet til enhver tid, så vi valgte å grille 200 m lenger inne på platået. Nydelig terreng i Sørmarka, akkurat samme type terreng som på hytta vår i Aremark = nydelig.

Karl Georg

Dette innlegget ble endret for 6 år siden av Karl Georg Øhrn

   
SvarSitér
(@audrmagnussen)
Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 23
 

Flott post og et tilsynelatende svært populært turmål for nabolag med barnefamilier. Minst 50 hadde leirbål med pinnemat ved tårnet i dag også.  Ikke rart for dette er en kort, liten vandring fra skytebanen med minst et par alternative stivalg: panoramaruten, kløfteruten.... Likevel langtvekkistan for oss som bor på helt andre kanter.


   
SvarSitér
(@beatyschka)
Kjentmann
Innmeldt: 25 år siden
Innlegg: 83
 

I går, 11. november 2018, med  meldt rekordregn dro vi avsted for å ta
en grei post før mørket tok oss. 
Vær obs på at tog L22 bare tar en halvtime fra Skøyen til Kråkstad. Om søndagene går det tog ca. 1 gang i timen. Fra Kråkstad går det en fin blåmerket sti fra stasjonsområdet og til Granerud (3,5 km). 
Hadde det ikke vært for været så hadde alt vært rene idyllen. 
Vær obs på hvilket spor toget går fra. Vi stod ved galt spor og bare en kjempespurt og en kul konduktør reddet oss fra å måtte vente en time til.


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
(@jarle)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 116
 

For en herlig nær-post! Og nye utkikkstårn i Marka, er jo egentlig grunn nok til en kjentmannspost. Som dette solide og flotte tårnet i delikate Sørmarka. I dag hadde jeg et hyggelig turfølge av tre andre kjentmannsjegere. Vi gikk også som de fleste andre, ut fra Granerud skyteebane som byr på parkering (men heldigvis ingen smell i dag, Morten). Grei tur til toppen ved å følge de hjemmelagde treklossene langs panoramastien . Selv om det var litt disig i det fjerne, var utsikten fra tårnet "helt innenfor". Og sikteskiven på toppetasjen, er en av de fineste jeg har sett. Etter å ha skrevet oss inn i gjesteboka, vandret vi tilbake via det lille Abbortjernet og det vakre Vientjernet. Herlig rast her ved vannkanten. Bortsett fra noen hundeluftere, var det ikke mange vi møtte denne lørdagen.

PS: 2.sept. i høst fikk Hjellsåstårnet et tvillingtårn på Lushaugen på grensen mellom Oppland og Akershus. Hvor visstnok to av tårnets bein skal stå i Gran kommune og to i Hurdal kommune. Det var etter sigende en storslagen åpning med musikk og taler. Men 2.sept. i høst var jo de fleste av oss opptatt med noe helt annet et visst sted i Sørkedalen. Et nytt fantastisk turmål i Oslomarkas periferi har dermed oppstått.

Jarle


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Kjentmann
Innmeldt: 24 år siden
Innlegg: 297
 

Apropos tårn: Det har dukket opp flere slike i det siste.  Nå holder jeg på å plotte dem inn på et kart og drømmer om å gå fra tårn til tårn i stedet for fra hytte til hytte. Til det trengs det kanskje mer tid enn jeg ser for meg, men det kunne vært gøy å besøke alle og overnatte i dem!

Hilsen Nina
God tur!


   
Jarle Karlstad likte dette innlegget
SvarSitér
(@synnove-kjaerstad)
Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 69
 

Fredag ble det en nydelig tur i Sørmarka. Turens høydepunkt ble på alle måter Hjellsåstårnet.  Vi inntok nisten i toppen av tårnet, og utsikten var bedre enn vi hadde regnet med på en disig dag.  Det var ca et år siden vi var i tårnet forrige gang, og det kan gjerne bli en årlig tur hit. Fin post!

Synnøve


   
SvarSitér
(@wenche)
Kjentmann
Innmeldt: 5 år siden
Innlegg: 2
 

Posten skal stå "på en stake festet til en furu vest for tårnet". Fant tårnet + mange furuer, men ingen post. Er den blitt fjernet ?

Wenche


   
SvarSitér
Morten Møst
(@store-bernhard)
Honorable Member Administrator
Innmeldt: 3 år siden
Innlegg: 315
Trådstarter  
Så trist! Noen som vet mer?

   
SvarSitér
(@beatyschka)
Kjentmann
Innmeldt: 25 år siden
Innlegg: 83
 

Vi var der 21. juni sånn i 1530-tiden. Så vidt jeg husker var posten festet på en av oppslagstavlene.


   
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Kjentmann
Innmeldt: 25 år siden
Innlegg: 87
 

Hei.

Det er helt riktig - står på info-tavlen ved tårnet.

 

2018 10 28 13 14 24

   
SvarSitér
(@wenche)
Kjentmann
Innmeldt: 5 år siden
Innlegg: 2
 

Uttrykket "å ikke se skogen for bare trær" fikk her en ny vri. Vi har altså ikke sett posten for bare tavler ! Litt uventet - særlig ute i skogen - men sånn kan det altså gå...

Wenche


   
Hans Löwe Larsen likte dette innlegget
SvarSitér
(@amgrims)
Kjentmann
Innmeldt: 6 år siden
Innlegg: 8
 

For et flott tårn. Merkeklossene er stort sett forsvunnet, og det er flere stier opp. Men både Panoramastien (litt lengre) og Kløfte (mye  våtere) førte opp og ned. Hyggelig at det brukes mye av nærboende. Flotte snefjell i syningom. Man kan jo gå på bena overalt under 300-400m i vinter. Er som april.


   
SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Kjentmann
Innmeldt: 25 år siden
Innlegg: 68
 

@skogtroll

Utrolig,  det går an å ha litt flaks: Ut på E6 i øs pøs i går, men

ca. 17.30 ble det litt sol og opphold i 2 timer, nok til at turen ble vel gjennomført.

Kort grei fra Granerud og en liten omvei tilbake.

En gruppe kjentmenn hold ærbødig avstand og det ble en fin rast på benkene ved tårnet.

Gulljakten er i rute!

 

Hjellsåstårnet

Bildet: Ikke drone, men fra toppen av tårnet!

Hilsen Torgeir


   
SvarSitér
Side 1 / 2
Del dette