Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-49 Hjellsåstårnet  

  RSS

Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 66
7. september 2018 22:14  

IMG 9940

Ingen Kjentmannsbok er komplett uten en tur til disse lave, lekre åsene i Sørmarka, med beskjeden stigning og åpne, vennlige platåer dominert av blide furutrær. Denne her har til og med et nesten nytt tårn, som gir den besøkende vandrer 360 graders utsikt rett i trynet. Granerud skytebane byr på parkering og smell. 

Dette emnet ble endret for 3 måneder siden av Morten Møst

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


Pål V. Schage likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 53
30. september 2018 00:56  

Siden ett familiebesøk ledet meg ut til Sørmarka ble dette kombinert med ett besøk på dette tårnet. Flott var det her og greit å finne ved å gå forbi bommen ved skytebanen til man kommer til merkingen som leder til tårnet. Møtte flere familier med barn på tur, disse hadde vært på tårnet.

Stien var fint tilrettelagt og grei å gå. Fin utsikt og sikteplaten ga oss visdom om hva vi så. Tenk om flere gamle tårn kunne bli "gjenreist" i marka! Om du ikke ønsker å gå opp i 4. etasje hjelper det godt på utsikten når du kommer til 1. Ønsker du å skrive i gjesteboken må du opp på plan 3.

Ingunn


Torgeir Stenstad likte dette
SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 31
7. oktober 2018 17:57  

Veldig fin post å ta med hele familien og en vennefamilie. Planen vår var å grille ved tårnet, men i dag var det sikkert 50 stk ved tårnet til enhver tid, så vi valgte å grille 200 m lenger inne på platået. Nydelig terreng i Sørmarka, akkurat samme type terreng som på hytta vår i Aremark = nydelig.

Karl Georg

Dette innlegget ble endret for 2 måneder siden av Karl Georg Øhrn

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Aud Repstad Magnussen
(@audrmagnussen)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 8 år siden
Innlegg: 17
28. oktober 2018 19:33  

Flott post og et tilsynelatende svært populært turmål for nabolag med barnefamilier. Minst 50 hadde leirbål med pinnemat ved tårnet i dag også.  Ikke rart for dette er en kort, liten vandring fra skytebanen med minst et par alternative stivalg: panoramaruten, kløfteruten.... Likevel langtvekkistan for oss som bor på helt andre kanter.


SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 4
12. november 2018 12:43  

I går, 11. november 2018, med  meldt rekordregn dro vi avsted for å ta
en grei post før mørket tok oss. 
Vær obs på at tog L22 bare tar en halvtime fra Skøyen til Kråkstad. Om søndagene går det tog ca. 1 gang i timen. Fra Kråkstad går det en fin blåmerket sti fra stasjonsområdet og til Granerud (3,5 km). 
Hadde det ikke vært for været så hadde alt vært rene idyllen. 
Vær obs på hvilket spor toget går fra. Vi stod ved galt spor og bare en kjempespurt og en kul konduktør reddet oss fra å måtte vente en time til.


Morten Møst og Nina Didriksen likte dette.
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 56
17. november 2018 19:24  

For en herlig nær-post! Og nye utkikkstårn i Marka, er jo egentlig grunn nok til en kjentmannspost. Som dette solide og flotte tårnet i delikate Sørmarka. I dag hadde jeg et hyggelig turfølge av tre andre kjentmannsjegere. Vi gikk også som de fleste andre, ut fra Granerud skyteebane som byr på parkering (men heldigvis ingen smell i dag, Morten). Grei tur til toppen ved å følge de hjemmelagde treklossene langs panoramastien . Selv om det var litt disig i det fjerne, var utsikten fra tårnet "helt innenfor". Og sikteskiven på toppetasjen, er en av de fineste jeg har sett. Etter å ha skrevet oss inn i gjesteboka, vandret vi tilbake via det lille Abbortjernet og det vakre Vientjernet. Herlig rast her ved vannkanten. Bortsett fra noen hundeluftere, var det ikke mange vi møtte denne lørdagen.

PS: 2.sept. i høst fikk Hjellsåstårnet et tvillingtårn på Lushaugen på grensen mellom Oppland og Akershus. Hvor visstnok to av tårnets bein skal stå i Gran kommune og to i Hurdal kommune. Det var etter sigende en storslagen åpning med musikk og taler. Men 2.sept. i høst var jo de fleste av oss opptatt med noe helt annet et visst sted i Sørkedalen. Et nytt fantastisk turmål i Oslomarkas periferi har dermed oppstått.

Jarle


Morten Møst og Nina Didriksen likte dette.
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 45
18. november 2018 21:25  

Apropos tårn: Det har dukket opp flere slike i det siste.  Nå holder jeg på å plotte dem inn på et kart og drømmer om å gå fra tårn til tårn i stedet for fra hytte til hytte. Til det trengs det kanskje mer tid enn jeg ser for meg, men det kunne vært gøy å besøke alle og overnatte i dem!

Dette innlegget ble endret for 3 uker siden 2 times av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst og Jarle Karlstad likte dette.
SvarSitér
Del dette
  
Working

Please Logg inn or Register