Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-15 Såta


Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 157
Topic starter  

Et sus av villmark og min foreløpige favoritt i årets hefte! Jeg kom på sykkel opp Kuvelia (nordsiden av åsen), der det går en gresskledd sidevei. Blåsti til Oppkuven og forbi idylliske Såttjern, før bushing til posten. Første gang jeg var på Såta var vinteren 2008, en skitur med innlagt geocaching å, eller turkrydder, som jeg liker å kalle det.

8F845218 3A08 4D2A B553 C03818FF3886

Såvidt utsikt mot Indre Oslofjord:

8C76F3FD A1C7 4550 8E36 78618B74412D

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst og Liv Paltiel likte dette.
Sitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 112
 

Oppkuven-Smeddalen naturreservat er en sikker vinner. Jeg har vært på Oppkuven flere ganger, men Såta har jeg bare sett på avstand. Så det passet veldig bra med en KP her nå. Men med relativt tjukk tåke her i høyden, så klarte jeg å gå litt for langt før jeg tok av fra stien. Kunne ikke se den karakteristiske toppen i tåka. Ved Såttjernet snudde jeg og gikk tilbake og tok av fra stien ved et myrdrag. Etter at disse var passert, så var det å bushe opp første stigning til posten. Herlig post i et herlig område. Overraskende mye folk i dag. Bl.a. to jegere, en fisker og sannelig tror jeg at jeg også møtte T. Stensaker nedover Stuevassdalen. Blindveien innover Stuevassdalen mot toppen av Smeddalen, er en trivelig del av sykkelturen opp fra Skansebakken. En fin KP-tur selv om tåka var litt for tjukk i høyden. Og er det noe jeg har respekt for i Marka, så er det tåke.

PS: 2 HLF

Jarle


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 79
 

Dette er en favorittpost! For et nydelig og vilt område! Men det var tungt å sykle opp mot posten fra syd på dårlig kjerrevei og trekke med seg sykkelen opp blåstien til neste kjerrevei slik at det ble enkelt å komme seg videre til Bleiksjøflaka etterpå. Ingen tåke i dag, så posten var enkel å finne.

Hilsen Karl Georg


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 134
 

En flott gullpost som ble besøkt på en flott høstdag i går! Her slet jeg litt med orienteringen, utrolig nok. Hadde av en eller annen årsak fått for meg at posten ligger lavere i terrenget, men man gir seg jo ikke så lett.  Vi syklet inn fra Stubdal til Ganumsetra  og til snuplassen rett før Lille Oppkurvvann. Veien frem til setra var helt fin herfra litt mer "markavei", men det gikk helt greit å sykle her. Fortsatte på blå/rød sti til enden av Store Oppkurvvann og blåløypa her opp mot posten. Her var det noen ganske så våte partier, men vi kom tørrskodd frem med godt fottøy.

Etter behørig notering etter postfunn gikk ferden videre ned til blåstien og opp til Oppkurven og opp i tårnet for 2 godt voksne damer. Her kom det to menn av den litt yngre garde som skulle overnatte i hengekøye. Vi tok blåstien som kommer vest for lille Oppkurvvann ned igjen.  Den er mer krevende enn stien vi tok opp og bekken rett før hytta hadde rikelig vannføring. 

Ingunn 


Morten Møst, Nina Didriksen, Liv Paltiel og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 157
Topic starter  

Gratulerer med gull, @skogtroll!

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Jokkolokko
(@jokkolokko)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 13 år siden
Innlegg: 58
 

Lørdag 13.feb ble det fjellskiekspedisjon til Såta! 

Som hyttebeboer i "nabolaget" blr det ikke en veldig lang tur. Fra enden av veien i Kuvlia bushet jeg oppover lia. Det er snødybde på nesten to meter på disse trakter, og fin hold i snøen, så det var relativt lett å gå til tross for tett skog og en del høydemeter. 

Gikk via Søndre Kuvlia, hytta som disponeres av Harald Løvenskiold. Den ligger idyllisk til og det er hugget slik at han har fantastisk utsikt ned mot Sandungen der faren hans holder til. Hytta har blitt brukt flere ganger i vinter. Videre gikk turen til Såttjernet og der kom jeg også inn på scooterløypa som nå går helt opp til Oppkuven. En god del skiløpere her selv om det var relativt tidlig på dagen. 

Fra scooterløypa gikk det mange spor ut til posten på Såta, så her har det vært mange postjegere i det siste. Bare synd ikke flere deler sine opplevelser her på forumet. 

Etter postbesøket gikk jeg opp på Oppkuven og måtte jo som vanlig klatre opp i tårnet siden sikten var upåklagelig og man kan se halve Norge. Gaustatoppen var majestetisk der i det fjerne. 

Favorittvinterpost dette - helt magisk. Og kommer nok tilbake til sommeren...

Søndre Kuvlia:

KM 20 15 1

Fjordutsikt fra Såta:

KM 20 15 2

Utsikten fra tårnet på Oppkuven, retning Sandungen:

KM 20 15 3

SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 34
 

@jokkolokko

Inspirert igjen av Jokkolokko dro turvenninne Tonje og jeg oppover fra Skansebakken i går med fjellski. Etter 9 K oppoverbakke kom vi til Oppkuvvannet og så til vår store glede at løypa videre var scooterkjørt for ikke lenge siden. For å gjøre en lang historie kort. Vi måtte gi oss. Nærmeste punkt fra scooterløypa var 265 m, og det fristet ikke med så mye nysnø. Noen løyper som tok av så vi ikke. Det snødde og blåste, men det var bare deilig. Gikk opp til tårnet hvor jeg ikke har vært siden 2013. Se bilde. Det andre bildet er tatt av tårnet i går. Spooky.
Nedoverturen gikk mye bedre enn forventet. All den bløte nysnøen gjorde at vi bare kunne ploge oss nedover i god fart. 
Vi kommer tilbake.

Oppkuvenmeg2013
Oppkuventårnet

 

 

 


SvarSitér
Del dette