Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-47 Dammyrsdammen  

  RSS

Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 109
14. september 2020 21:45  

 

DBAF12E5 A64D 434B AE54 9E1D1C7B44CD

Turen fra Prekestolen var tung pga hogstfeltet, men veien ut til Trøyte var enkel. 

Rett før dammen og posten sto turhunden og snuste mot et lite buskas. Ved nærmere ettersyn viste det seg at det var en hoggorm der, den følte seg truet og hveste. Jeg føyset hunden unna, knipset et bilde (i betryggende avstand) og lot krypdyret være i fred, det fortjener sin plass i naturen. 

Dette emnet ble endret for 2 uker siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


Sitér
Stikkord
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 129
14. september 2020 22:33  

Heldige vesle orm. Nær Prekestolen ville det vel vært ekstra feil å kverke hen. Religion og sånt er vel et forsøk på å forstå skaperverket?

En gang besøkte jeg en øy i Indonesia hvor de fortalte meg at de en gang hadde kverket alle slanger. Men øyboernes glede hadde vært kortvarig; de ble umiddelbart stormet av mus og rotter. Etter det innførte de nye slanger på øya og dyrket dem nesten like mye som forfedrenes ånder.

Selv er jeg mindre redd for hoggorm enn for syklister.

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 109
15. september 2020 07:52  
Postet av: @mortenmost

Selv er jeg mindre redd for hoggorm enn for syklister.

Etter elsparkesyklenes inntreden virker det meste annet, inkl vanlige syklister, bare normalt.

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Ingeborg & Milo
(@ingeborgpersonligcoach-no)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 1 år siden
Innlegg: 13
15. september 2020 13:29  

Her var jeg i går, klok av skade etter Prekestolen på søndag tok jeg den lette veien inn. Parkerte ved Ski Golfbane og gikk en fin traktorvei / bred umerket sti innover.  Nå er den ypperlig å gå, men etter en fuktig periode (og da mener jeg ikke en fuktig kveld på byen) kan den nok være veldig våt og myrete.  Denne umerkede stien vil ende inn i en rød og blåmerket sti, sving til høyre og det første tynne treet med rød/blå ring på (snakk om 40 m ca) på venstre hånd; der går et tråkk innover så man havner på venstre side av grøftesystemet (mellom grøften og fjellet på venstre hånd) - lite tråkk helt til punkt man kan krysse grøften og da er man ikke langt fra posten.   Gikk lengere på merket sti før jeg tok av til posten på turen, der er flere kryssende grøfter og en del nedfall,  fant dette tråkket på returen, var mye enklere.  2-3 HLF, så brorparten er fortsatt i helvete ved Prekestolen 😉


SvarSitér
Liv Paltiel
(@lipa)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 9 år siden
Innlegg: 19
21. september 2020 06:01  

Det ble søndagstur i Sørmarka bl.a med denne posten. Vi gikk også fra Ski golfklubb og innover. Det er turorienteringsposter i området som vi tok samtidig. Dermed ble det en litt utradisjonell inngang til posten - vi kom ned bratta litt nordvest for posten. Jeg synes det er litt artig med disse dammene som står "midt ute i skogen". Ellers var det dessverre mange HLF som fant oss i dag. Få mens vi holdt oss på sti og ved kjentmannsposten, men mange et par av stedene utafor stien.


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 85
22. september 2020 23:56  

I flott høstvær startet jeg fra Ski golfbane, her var det mange biler men greit å parkere. Må tilstå at jeg - uten GPS - rotet litt i starten med å finne riktig sti. Her var det flere å velge mellom, både merkede og umerkede. 

Ved å følge den rød og blåmerkede , blå til Jørgenrud og Bjerkebekk kommer du riktig ut fra fra P-plassen. Litt opp i veien deler disse seg, følg Bjerkebekk stien over bekken og inn på en åpen plass. Her får du flere stier å velge i, den til venstre som går rett opp bringer deg over til stien som går lenger øst. Dette var en fin sti å gå, litt stigning i starten og så vandret jeg0 på god sti innover.  Etter en stund tar det av en sti til høyre, jeg gikk rett frem/litt venstre og var snart inne på ny rød/blå sti. 

Fulgte denne så vidt nedover mot høyre og tok til venstre og gikk nedover og langs bergveggen her. Her var det gode tråkk som brakte meg inn til demningen. Den var grei å gå over, posten står på den andre siden nede ved bekken. Tok samme vei tilbake.

Ingunn

 


Jarle Karlstad likte dette
SvarSitér
Del dette