Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 22-45 Tømmerrenne ved N Krokvann

6 Innlegg
6 Deltakere
16 Liker
368 Visninger
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Kjentmann
Innmeldt: 24 år siden
Innlegg: 65
Trådstarter  

Hvis man skal ta denne posten, er letteste vei fra Losby  med sykkel og ikke fra Vangen, som beskrevet i heftet. Flott og øde område. Ingen på Røyrivannskoia i dag.

Tømmerrenne 1
Tømmerrenne 2

 


   
Liv Paltiel, Morten Møst, Kristin Bøe og 3 andre kjentmenn likte dette innlegget
Sitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 139
 

Stod opp tidlig i dag og kjørte til Bysetermåsan. Parkerte der og jogget til denne posten og post 47. Fin tur på 17 km. Artig kulturminne. Ikke så bløtt på blåstien fra Vangen. Det ble en strålende tur.


   
Nina Didriksen og Kristin Bøe likte dette innlegget.
SvarSitér
Jon Falkenberg
(@falken)
Kjentmann
Innmeldt: 4 år siden
Innlegg: 19
 

Nå står treet med post-tavlen midt i bekken! Godt at man kan notere bokstavkoden på litt avstand, for de som vil klippe anbefales gummistøvler.


   
Kristin Bøe likte dette innlegget
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Kjentmann
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 269
 

 


@falken så også i går. Jeg hadde valgt lave og lette sko og ville ikke risikere å bli våt på beina. Glatt var det også i det våte element. 

Turen startet jeg fra Losby gård og fulgte veien innover. Vet fra før at den er litt kjedelig, men samtidig er det noe meditativt deilig ved bare å kunne traske i vei og derfor ble sykkel valgt bort i dag. Litt mer mosjon gir det også.  

På Røyrivannskoia røyk det fra pipen, men det var helt stille, og ved posten fant jeg årsaken: To turgåere på vei bort - og som jeg så igjen da jeg passerte hytta på returen. Jeg har selv hatt en løs plan om å kombinere denne posten med overnatting på koias fine nabo Stallen, men den må leies som en enhet og det koster mer enn det smaker for én person. 

Posten ble ikke klippet av allerede nevnte årsaker. Renna i seg selv er i rett perspektiv rene magasuget!

3DC4FDCE CD2E 4796 9E91 DBAA5220CD38
7C7193B7 204F 4D6B 8B20 7B57DC930F00

 

Dette innlegget ble endret for 2 måneder siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


   
Kristin Bøe og Hans M. Fagerli likte dette innlegget.
SvarSitér
Gro Hegdal
(@lyderhorn)
Kjentmann
Innmeldt: 3 år siden
Innlegg: 5
 

Med mye nysnø og nypreppa løyper bestemte jeg meg for å ta denne posten på ski fra Krokhol. Gikk gjennom vakre Paradisdalen, over Skålsjøen og Røyrivann. Ingen spor inn til posten ved tømmerrenna denne gang, men mye vann, bekken var delvis skjult under snøen. Derfor nøyde jeg meg også med å registrere koden på avstand, klipping ville vært for risikabelt. Tilbake gikk jeg løypen om Tonevann og Vangen. En flott tur. Nordre Krokvann ligger i et spennende og vakkert område. Skal ta meg et bad der til sommeren, for å se om det er sant at man blir yngre av å bade i vassdrag som renner nordover.


   
Hans M. Fagerli, Gunnark, Hans Löwe Larsen og 1 andre kjentmenn likte dette innlegget
SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Kjentmann
Innmeldt: 12 år siden
Innlegg: 69
 

Skipost. Endelig ble forholda for skituren fra Losby, over vanna og opp bakken til toppen av tømmerrenna ideelle. Det var scooterkjørt løype, litt overvann, men helt greit å gå på ski. På Røyrivann gjorde løypa en sving, for det var rent ut mye vann fra bekken fra Skålsjøen og Drettvann. En jeg møtte sa at isen var bare 6  cm! Derfor følg det oppkjørte sporet forbi dette stedet. Synes det er greit å ha på seg ispigger også i januar!

Synes plasseringen av posten kunne vært på siden av bekken og ikke midt uti? Hvem skal utfordres? Jeg brukte staver og stotret meg fram til posten for å klippe. Det lå is på steiner og noen planker!

Tømmerrenna er absolutt verdt et besøk!

Dette innlegget ble endret for 6 dager siden av Erik Haugros

   
Hans Löwe Larsen likte dette innlegget
SvarSitér
Del dette