Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kano-eldorado i Fjorda

FJORDA er velkjent og velbrukt av kanofolket. Her er forholdene veldig ulike Oslomarka: Mye vann og lite bæring.

KANORADO. Fjorda er et svært anstendig alternativ til
kanopadling i Oslomarka: Mange vann og få bæringer.

utkanten av Stormarka ligger Fjorda, et eldorado for dem som trives bak åren. Området blir ofte kalt Velmunden, som er navnet på ett av de mange vannene som henger sammen og danner Fjorda. Dette området ligger mellom Randsfjorden og Sperillen, i Gran kommune.
Fjorda er etter hvert blitt kjent som et fint padleområde, og det kan være ganske mye folk der på fine helger. Men de mange små og store vannene er fulle av viker, nes, kriker og kroker, så en kan fort gli unna uønskede naboer. Det betyr også at det er gode muligheter for å finne raste-, bade- og teltplasser. Enkelte steder er det satt opp toaletter.
Kano kan leies på to steder ved Fjorda, Vestland og Solviken. Det er også andre utleiemuligheter, men de fordrer at du har bil med takgrind eller tilhengerfeste.
For å komme til området, reis til Jevnaker og dra nordover langs Randsfjordens vestbredde. Etter snaut to mil kommer en til en bomvei som tar opp fra Engnes. Det er også mulig å kjøre videre til Bjoneroa og ta av derfra. Vestfra kjører en langs Sperillen til det er skiltet mot Bjoneroa.
Tips: Ble det folksomt? Dra til Einafjorden på Toten.

IKKJE SOVA BORT. En lys sommernatt ved Velmunden i Fjorda, padlernes eldorado vest i Hadelandsåsene. Fotos: NINA DIDRIKSEN

Start: Vestland, Solviken
Kart: Sperillen 1815 IV 1:50.000

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.