Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentis-party i klassisk turterreng

DEN NYE KJENTMANNSBOKA er her, med mer å lese enn noensinne om tjuver og skaufolk, igler og ormer, gruver og varder – og et potensielt fallos-symbol. Kjentmannsmerket for perioden 2010-2012 setter ny rekord i antall repriser på gode, gamle kjentmannsposter i Oslomarka – fra Lamannshaugen i nordvest til Grinderen i sørøst pluss ytterligere et dusin klassiske poster.

SKAUTREFF. Folksomt ved kjentmannspost nummer 14. Foto: NINA BERGLUND

n ny kjentmannsbok på hele 82 sider ble fangsten for omkring 300 sjeler som deltok på søndagens skautreff ved Langlidammen – utvilsomt en velvalgt arena for å få utløst den oppdemmede forventning blant skogenes mest hardkokte postjegere.
Arrangementet var todelt – først en tur ned til vannet og det avsperrede demningsanlegget, deretter opp igjen til en liten slette der post nummer 14 ble avduket under kjentmannsguru Kåre Haugs myndige ledelse.

LESETIMEN. Fordypning i ny bok ved Langlias vestbredd.

MEGAFONMANNEN: Kåre Haug samler troppene.

Les og lær.
Innimellom ble det bladd og bladd og lest og lest; så mange lesende mennesker på ett sted i Oslomarka ser man bare annenhver september når en ny kjentmannsbok slippes. Ifølge kilder i Skiforeningen ble omkring 400 eksemplarer solgt under arrangementet, og den ivrigste kunden skal ha kjøpt 20.

Åt skogen.
Andre ivrige sjeler strøk til skogs med nyinnkjøpt bok lenge før det offisielle programmet startet. Det finnes faktisk enkelte som unnagjør samtlige poster på noen få uker. Hva de gjør resten av 23-månedersperioden frem til neste bok bortsett fra å bite rastløst i kartmappa, kan vi bare fantasere om.
Bak kjentmannsheftet står Kåre Haug, Reidun Fjeldstad Haug (damen i gult på coveret) og en komite som ellers består av Skiforeningens Hege Blichfeldt Sheriff, Olav Harlem og Anders Venbakken. Komiteens arbeid er utpreget langsiktig, og bygger både på egne ideer og forslag som vanlige vandrere sender inn (ja, det er sant – også du kan foreslå en kjentmannspost).

BAK BOKA: Reidun Fjeldstad Haug, Hege Blichfeldt Sheriff og Anders Venbakken.

Mens Kåre Haug plukket ned den stakkars anorakken som brukes til å kamuflere åpningsposten før hver avdukning, var det nærliggende å tenke seg at han allerede vet hvor kjentmenneskene skal samles til neste skogseanse i 2012. «Det vil jeg hverken bekrefte eller avkrefte», sa Haug, «men jeg har noen kandidater».

Les også kjentmannsbloggen: En feiende flott slagerparade

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.