Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En urockelig ruggestein

RUGGESTEINEN VED ØYANGSRØYSA har nok mange berørt, men tro hvem som klarte å rugge på den med et lett håndtrykk? Ikke vi. En spennende stein er den uansett.

RUGG. Den skal være mulig å rugge på, lett som fy. Foto: STEIN BOTILSRUD

ike ved blåstien ligger den og ser aldeles ut som en vanlig kampestein. Men folk som vet slikt, vet at det er en ruggesten, og at den lar seg rokke med bare et lett trykk med håndflaten, hvis man finner det rette sted å trykke.

DEN FØRSTE SNØ på ruggesteinen, november 2012. Foto: MARIANNE REUSCH

Noen av Oslomarkenes aller vakreste strekninger befinner seg i områdene rundt Spålen. Vandrere til Kjentmannsmerket har gjennom årene kunnet glede seg over bestigning av Spålsberget, fri flyt ned Spålselven, utsikt fra Lortholkollen og høytidsstunder ved Prekestolen. På tur til Ruggesteinen ved Øyangsrøysa er det igjen fristende å bruke Spålen som utgangspunkt, enten man velger kano, ski, sykkel eller føtter som fremkomstmiddel. Lengst syd i Spålen passerer blåstien som fører opp mot Nautsundkollen. Herfra er det bare en snau times marsj opp til Øyangsrøysa – først gjennom den gamle storskog under Lortholkollen, så opp til stikrysset der en avstikker opp på Nautsundkollen frister, før man passerer det vakre Langtjern og krysser Spålsveien.
Ruggesteinen ligger praktisk talt midt mellom Spålsberget og Fleske-Lars’ sommerhule, som begge var poster i perioden 1998-2000. Fortsetter man på den samme sti, vil man om ikke så lenge også komme til Steinvollseter – og for den ekstra spreke vinker også Butleren som et ikke altfor fjernt mål.

RUGGESTEINEN
Steinens posisjon: N60 08.804 E10 29.151

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.