Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Intet mindre enn en stor stein

DEN STORE STEINEN heter den bare, denne posten nord på Krokskogen. Ikke helt overraskende får vi her se en stor stein.

FUNNET. Denne postens hovedattraksjon stikker seg ganske godt frem i terrenget.

 

teinen er en flyttblokk som kom hit i istiden. I det siste er det blitt lettere å få øye på takket være hogst. Dette er essensen hva kjentmannshåndboken har å fortelle om steinen. Like greit det! Ikke så langt unna ligger jo en annen post, Fururotvelta ved Spålsveien, som man heller ikke vet all verden om. Kjentmannsbøkene nå til dags beskriver jo mange poster i rik detalj, så disse to sparsomt beskrevne postene i de flotte skogstrøk sør om Øyangen føles nesten som en halv fridag.
Ikke er den store steinen vond å komme til heller. Fra Jonsetangen går det vei, og til vinteren virker det greit å komme over Øyangen på ski. Da vil vi også passere Geitøya og således berøre en av de underliggende blekrøde tråder i kjentmannsheftet.

Oppe på steinen er bygget varde, så det er nok mulig å komme opp. Det ser ut til at mange klatrere har gjort bruk av en nærstående unggran, som dessverre har fått hard medfart.
I en annen nærstående gran henger en gjestebok, som jeg håper at riktig mange kjentmennesker vil skrive seg inn i når de besøkter denne sjarmerende posten.

DEN STORE STEINEN
Post 20 i perioden 2012-2014. Kampestein i Krokskogen nord.
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.