Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Jetteleker på Ramsåsen

JETTEGRYTE NORD FOR STOVIVOLLEN bringer oss tilbake til et område med flere gamle poster _ og tilbake i tid.

REFLEKSJON. Ved den mangetusenårige jettegryte, 80 centimeter i tverrmål. Foto: VESLE-BERNHARD

 

Ved Kjentmannsposten "Jettegryte nord for Stovivollen".

FUNNET. På post en høstdag i 2012. Foto: GOD VENN

amsåsens loddrette vegg og lange rygg er synlig fra mange steder i Bærum, ikke minst fra Kolsås, som ligger midt imot. Hver gang jeg besøker Ramsåsens platå blir jeg slått av den store variasjon i terreng og attraksjoner. Minnene strømmer på – ved Bredmosen, en meget stor myr, lå jeg i telt en helg i gymnasdagene i håp om å forbedre min karakter i gymnastikk.
I perioden 2000-2002 var det kjentmannspost ved den fantastiske utsikten fra Ramsåskastet, som Kjentmannsmerkets Venner kåret til en av de beste i den kjentmannsboken.
Og bare for en bok siden var det en hyggelig post ved den gamle Stovivollen seter. Allerede den gang var det snakk om en i egnen beliggende jettegryte, men dens posisjon kunne man den gangen bare gjette om.. Slik er det ikke lenger. Den post som kjentmannskomiteen i sin nyvunne visdom fant å kunne plassere her, lar seg nå forholdsvis enkelt lokalisere med vei beskrivelsen i håndboken.
Kjemper kalt jetter eller jutuler ble i tidligere tider gitt æren for jettegrytene. I dag vet vi visstnok bedre: Her er det de i istiden flyttede kampesteiner som har vært på ferde og gradvis slipt og skurt ut et hull i berget.

Etter stempling her, ble det fristende å søke opp den klassiske utsikt fra Ramsåskastet. Men hvordan skulle vi gå? Ja, dit måtte vi gjette oss vei.

JETTEGRYTE VED STOVIVOLLEN
Post 7 i perioden 2010-2012. Posisjon: N 59 54.540 E 010 24.795
Diskusjon i Kjentmenns forum
Kart: Oslo Vestmarka. Start: Vestmarksetra

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.