Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Seterlivets gleder og sørgelige slutt

ROENSETER ligger flott til i åsen vest for Gjerdingen, og hører til de klassiske kjentmannsposter.

FORFALL på Roenseter, med Vangshaugen og Grasdalskollen bak.

øyt over Gjerdingen ligger Roenseter, som kan sees fra Gjerdingsdammen på den andre siden av vannet. Når jeg vandrer over denne saftiggrønne vang, kommer jeg på at det var her min far en gang falt i søvn etter en anstrengende vandring fra Trantjern hvor vi bodde i høstferien, over Kolleren, ned i Kalvedalen og hit opp.

RESTER. Seteren sett fra sør.

Og på Roenseter kan man med fordel hvile, før eller etter bestigning av den veldige Grasdalskollen,som ruver over disse fjerne landskaper.Det er lenge siden det var drift på Roenseter, og noen av  de gjenstående seterbygninger er i fremskredent forfall. Andre er omgjort til hytter. Derfor kan man rett som det er treffe folk på denne vakkert beliggende vang, og kanskje utveksle superlativer om utsikten.
Roen er et godt navn fra Hadeland. Noen husker kanskje galleri Roenland ved Randsfjorden. I gamle dager var Roen en av flere gårder som setret her.


ROENSETER
Kjentmannspost i perioden 1996-1998
Kart: Oslo Nordmark. Start: Tverrsjøen

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.