Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Halvglemt bro ved Hakklokalven

HENGEBROEN VED HAKKLOKALVEN stammer fra 1920-tallet og ble bygget til fordel for plassen Øst-Hakkloa og skolebarna som bodde der.

Hakklokalven

SØROVER på Hakkloa etter seierrik postjakt ved den gamle bro over stredet mellom den store sjø og dens lille kalv i nordenden. Foto: FR. VESLE-BERNHARD

e fleste som kommer over Hakkloa på ski eller med kano møter vannet så langt sør at de overser den smellvakre Hakklokalven og den gamle hengebro som strekker seg over det smale sund.

Hakklokalven

NORDLIG perspektiv på broen og den store sjø.

Blåstien her forbi er heller ikke blant markas mest brukte. Men dette er en av Hakkloas mange små hemmeligheter, på linje med den fantastiske leir- og badeplass på øya, den enorme gamle demningen, den intime Lukasvika, de øde strender under Falkenberget og ikke minst Øst-Hakloa gård, som er et sted få kommer forbi etter at skiløypa ble lagt nordenom. Øst for vannet troner BarlindhøgdaFalkenberget og Hakklomana på rekke og rad. I nord ligger en annen sværing: Skinnskattberget.
Det underlige navnet er sannsynligvis en ny form av ordet Hadaklofa – stedet er hadelendingene kom forbi eller krysset på vei med varer til byen. Hakkloa var sannsynligvis også den første finnebosetningen i Nordmarka – førstemann som tok spranget fra Finnskogene brant ut tomten sin rett borte i veien, det som i dag utgjør den vesle landsbyen Vest-Hakkloa.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.