Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Et hyttetjern nesten uten hytter

STORE HYTTETJERN er stengt tatt større enn et tjern, men viktigere er at her er færre hytter enn navnet tilsier. De kan telles på én finger.

HYTT OG VÆR. Ved Store Hyttetjern i oktober. Foto: VESLE-BERNHARD

SKJØNT SOMMERVÆR ved Store Hyttetjern.

engst øst i Nordmarka, mellom Hakadal og Fløyta, finnes Hyttetjernet. Denne idyll er kun sett av dem som nøye kjenner disse skogstrøk. Vannet ligger på 471 meter over havet.
Store Hyttetjern er da heller ingen utfartsmagnet som Øyungen eller Åklungen. Ei heller er det en hyttegrend som Damtjern eller Røstjern. Ved Store Hyttetjern fins det bare én eneste liten hytte, men desto mer idyll.

HUSTRIG HØSTVÆR samme sted.

Det er dårlig med hytter oppe i den nærligende Hytteåsen også, så vi får tro navnet heller er knyttet til en gammel eiendom som het Hytten.

Beliggende rett sørvest for Eriksknatten er Store Hyttetjern en ideell inngangsport til det skjønne lille naturreservatet på Karlshaugene enda litt lenger syd. Men navnet er nok heller knyttet til Hytten, en fordums eiendom i Nittedal.

Den kjentmannspost som kjentmannskomiteen etablerte på dette sted, sto på det som i håndboken ble kalt en markert rasteplass på nordvestsiden av tjernet. På denne tiden var Naturvernforbundet Oslo Akershus medarrangør av Kjentmannsmerket, noe som synes godt mange steder i håndboka for perioden 1990-1992. Her blir Store Hyttetjern beskrevet som «skogsidyll i svært variert barblandingsskog.»

STORE HYTTETJERN. Post 22 i perioden 1990-1992.

Originaltekst: STEIN BOTILSRUD, 2002
Oppdatert i 2020 av VESLE-BERNHARD

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.