Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Nostalgi på Eriksknarten

ERIKSKNARTEN er en hederskronet gammel kjentmannspost høyt oppe i åsen over Hakadal.

ANTIKK. En gammel stemplingsboks vitner om at Eriksknarten har vært post siden Kjentmannsmerkets morgen. Foto: VESLE-BERNHARD

a Eriksknatten var kjentmannspost på 60-tallet ble toppen omtalt som «Nordmarkas tak» i Knut A. Nilsens fremragende skrift «På ski i Oslomarka». Vesle-Bernhard har selv et vagt minne om å kravle hit opp med sin mor en mennesketom hverdag i vinterferien 1969. Dengang het det «Eriksknarten» og den nye sne fokket seg rundt den spinkle varde. Utsikten var pen.

Men siden den gang er toppen blitt så gjengrodd av barskog at takfølelsen forlengst er borte. Tremerket som én gang markerte et vidt utsyn fra den 517 meter høye toppen sto lenge bortgjemt og glemt mellom granene helt øverst i lia på Hakadalssiden, og har forlengst falt for tidens tann.

Siste jeg kom her forbi med fr. Vesle-Bernhard hygget vi oss ved synet av en rød stemplingsboks fra dengang da. Vi lette da også frem den stedlige H-B-stein, som er beskrevet i kjentmannsheftet for perioden 2006-2008. Bokstavene står for Hytten og Burås, og steinen markerer en gammel grense mellom disse to eiendommene. Det er nærliggende å tro at Hyttetjern sørvest for Eriksknarten også er knyttet til Hytten. idet det bare finnes en enkelt hytte der.

ERIKSKNATTEN. Post 29 i perioden 2006-2008.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.