Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Rosverdige høyder

KVELDSROSHØGDA hever seg høyt over landskapet mellom Langlia og Vestre Fyllingen. Her er vi i klassisk Nordmarkslandskap med stier og løyper på flere sider, men opp til det fredelige platået leder ingen enkel vei.

HERLIG utsikt en sommerdag på Kveldsroshøgda. Foto: VESLE-BERNHARD

UTPOST. Den føles ensomt her oppe, men i hvert fall har andre kjentmenn vært her før oss.

Fra Kveldsroshøgda er det herlig utsikt, særlig mot vest, så gå for all del på en klar dag. Da ser vi Langlia i det fjerne, og i forgrunnen blinker lille Kveldsrostjern som et smykke.

Den post som kjentmannskomiteen i sin visdom etablerte her for perioden 2014-2016, hang på en diger furu, ikke langt fra utsiktspunktet sørvest på åsen. Anbefalt oppstigning er fra skogsbilveien eller den blåmerkede stien på nordøstsiden. Det skal medgis at mitt team surret litt frem og tilbake på den skyggekulle nordsiden før vi fant en lovende vei opp. Med denne tilnærming får vi utsikten rett i fleisen. Her kan man sitte og fundere over høydedragets vakre navn.

Kan det være knyttet til buskap og husdyrhold, slik kjentmannsheftet nevner som en mulig teori?

ROSA SKATT. Den nøye tematiserte geocachen som er skjult på Kveldsroshøgda.

Eller kan det være så enkelt som at her hersker kveldsro, eller at det gir ro i sinnet å hvile sine øyne på denne åsen? Ikke godt å si.

Geocacheren Nordreaker tenkte sitt og valgte seg fargen rosa, og bruker denne gjennomført i den elegante geocachen hun diskret har plassert her oppe. Nordreaker sier:

Det er en ca 1 km lang og delvis bratt trillesti for sykkel mellom Knappaveien og Langlia gjennom Fyllingsdalen. Stedet der blåstien og trillestien møtes nord for høgda er et bra sted å starte sydover mot toppen. Derfra er det moderat stigning og lettgått terreng.

RAST OG ROS. Vesle-Bernhard syntes han fortjente litt av begge deler etter oppturen hit.

Hørte vi Knappaveien? Ja, på Kveldsroshøgda er vi 890 meter rett sør for Knappa, en gammel kjenning. Ja, her likte vi oss godt. Men vi hadde ikke kveldsrro nok til å overnatte. Derimot kombinerte vi turen hit med et hyggelig opphold på Kikutstua.

De som har gått Holmenkollmarsjen eller Grenaderløpet har vært på disse kanter, for begge følger den viktige skiløypa vest for Kveldsros. Men slikt folk har vel ikke tid til å gå oppom, og etterpå er de nok for slitne.

KVELDSROSHØGDA 484 sydvest ved utsikten. Post 28 i perioden 2014-2016. Geocache

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.