Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bratte fornøyelser på Kirkerudkollen i Losby

KIRKERUDKOLLEN nær Losby er en real hoppbakkekjentmannspost med alt som hører til av historie og gruoppvekkende unnarenn. Hoppet er av stein og ligger ennå støtt og synlig i terrenget.

HOPPET er av stein og holder seg slett ikke verst. Foto: VESLE-BERNHARD

UNNARENNET er fælslig bratt, men bakkerekorden på 64,5 meter blir nok aldri slått.

Vi ser unnarennet fra en skogsvei som passerer, men den minst vanskelige veien opp begynner omtrent 100 meter lenger sør. Lit høyere oppe der ovarennet engang sto ligger et herlig utsiktspunkt sørover mot Losbyområdet.

Da jeg kom her forbi med fr. Vesle-Bernhard bommet vi først på den vesle stien som leder inn til restene av hoppanlegget, og kom for høyt i terrenget. Til gjengjeld fikk vi en bra sightseeing rundt toppen av Kirkerudkollen, et spennende og trivelig område.

Kjentmannsboka for perioden 2020-2023 forteller i detalj om bakken, som skal ha vært den største hoppbakken i Lørenskog. Byggingen av bakken ble gjort på dugnad av Fjellhamar idrettsslag. Den ble påbegynt i 1932 etter en forhandling med grunneier som ble gjennomført av selveste Trygve Lie, juristen som senere ble FNs første generalsekretær. Bakkerekorden er 64,5 meter, og den blir nok aldri slått.

DER HOPPET PÅ KIRKERUDKOLLEN LÅ var post 45 i perioden 2020-2023.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.