Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-23 Bislingflaka  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
23. september 2018 22:12  

I dag kunne Bislingflaka oppleves i vakker høstlig skrud. En klassisk ski-post som med fordel også kan tas på en vakker høstdag. Og sola varmet godt her opp på nesten 700 moh. Mye kjent å se i det fjerne. Men husk å lukke øynene når du går forbi den slitne og nedlagte fjellstua. For den ser ikke bra ut nå. Forresten spennende å se hvor lang tid det tar før også dette topp-platået gror igjen. Synes særlig utsikten nordover begynner å forringes litt. Men for all del, fortsatt kjempefin utsikt. 

Gikk opp stien fra Mylla, krysset veien og gikk bortom Bislingsetra før jeg gikk bort til posten på topp-platået. Nydelig post til alle årstider.

Jarle


Morten Møst likte dette
Sitér
Henrik Munthe
(@hmunthe)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 10 år siden
Innlegg: 3
1. oktober 2018 09:22  

Tungt å sykle opp fra Mylla dam. Den gamle stua er et sørgelig skue i alt sitt forfall. Grei post, men myrene var våtere enn godt var for mitt fottøy. da jeg var der på lørdag (29. september) lå det en Garmin GPS på bakken like ved posten. Jeg hang den opp på en kvist på det samme treet som posten henger.


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 39
4. oktober 2018 15:24  

Post fire i nærheten av Grua ble tatt om morgenen den vakre dagen 3. oktober. Jeg kom syklende fra Mylla og det var virkelig tungt opp grusveien til posten. Det var høst da jeg startet men der oppe føltes det som vinter med frosne vannpytter og stedvis et par cm med snø. Jeg rotet litt for å finne posten, hovedsakelig fordi jeg ikke hadde lest nøye nok. Det er ved det høyeste punktet i flatt terreng og ikke i et løypekryss, som jeg først trodde. Men tapte bare 10 min på maraton-dagen med 11,5 t postjakt.

Karl Georg


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
14. oktober 2018 20:37  

Værmannen på YR hadde en strålende sol i morges, både for Nordmarka og Krokskogen. Det passet bra for en tur i høyden, men dengang ei. Da jeg parkerte på Mylla dam var det tåkete, men greit nok. Verre skulle det bli. Jeg gikk blåstien hele veien opp. Den var grei å gå til du krysser veien 1. gang, men herfra var det vått, våtere og våtest - selv om det ikke regnet. Det lå mye trær over stien, men jeg kom meg forbi eller over.

Da jeg ankom Bislingen fjellstue var det godt overskyet og redusert sikt, men bare herfra og opp på flaka tetnet det til. Dette er ett område jeg ikke er kjent, og det var såpass tett at jeg lurte på om jeg skulle avbryte turen, men,men. Jeg fikk ikke oversikten over alle skiløypene samtidig, så jeg holdt meg til den blå som forsvant for meg inn i mellom. Vått i myrene, men ikke verre enn at det gikk (med godt fottøy). Gikk for langt inn, da jeg snudde slet jeg med å se blåmerkede pga tåke. Klarte - utrolig nok, å finne posten,men noe trig punkt så jeg ikke. Det lå noen litt store steiner som utgjorde en bålplass på flaet. På tilbakeveien møtte jeg en som var på vei til posten. han vurderte også å snu, men når du først er der? Kaffepausen ble tatt der blåstien kommer opp til flaten og det ligger noen rødmalte steiner. Dråpene hang tydelig på kvistene, men det regnet ikke. Da kom det en dame som også skulle til posten. Hun forsvant inn over og etter ca 30 m så jeg henne ikke.

På vei ned til parkering letnet det litt og det var helt andre forhold enn oppe på flaka.

Ingunn

 

 


SvarSitér
Sande
(@sande)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 11 måneder siden
Innlegg: 3
23. oktober 2018 12:51  

Trodde det gikk an å kjøre opp, men veien er stengt med kjetting, det ble blåsti om Bislingsetra opp og veien ned igjen.  Startet i dag med strammestasjonen før Olsknappen og avsluttet etter Bislingflaka med Aursjøsætra.  Den siste posten er nok mer sjarmerende om vinteren selvom vannet var idyllisk.

Benthe S


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 27
14. april 2019 19:17  

Påsketur! Påsketur! Fantastisk dag å stemple denne posten på! Strålende vær og flotte løyper, og bare hyggelige mennesker. Jeg gikk fra Mylla dam til Åssjøvika og opp Formoløypa.  Det var fortsatt 50 cm sne ved målestaven nede ved Mylla og 90 cm på Bislingen. Det var så fint oppe på flaka at jeg tok en tur i trimrunden før jeg kjørte bilveiløypen ned igjen. Denne posten går rett inn på toppen av favorittlisten min. 

Synnøve


Liv Paltiel og Morten Møst likte dette.
SvarSitér
Liv Paltiel
(@lipa)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 8 år siden
Innlegg: 5
22. april 2019 19:35  

Jeg ble inspirert av forrige innlegg, og tok en liten ettermiddagstur til Bislingen.  Helt nydelig. Ordentlig påskeføre og sol. Parkerte ved Mylla og gikk veien opp og ned. Møtte både gående, akende og to andre på ski.  Det ble nok sesongens siste skitur for min del - delvis i t-skjorte.


SvarSitér
Del dette

Please Logg inn or Register