Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 04-22 Bjørnehiet

6 Innlegg
5 Deltakere
10 Reactions
476 Visninger
(@skogtroll)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 201
Trådstarter  

Hei

Alle veier fører til Rom sies det; om ikke alle så mange veier fører til Bjørnehiet. I dette terrenget kan det være klokt å følge den blåmerkede stien som går til Bergsåsen (opp eller ned) og ta den blåmerkede som tar av til Hagahogget - beskrevet som blindsti i heftet.

Det kan være vanskelig å beregne når man er 100 m fra stiens slutt, men den omtalte bålplassen var godt synlig. Bygget opp med steiner. Hvis du går forbi denne tar stien av mot venstre og nå skal du litt nedover. Posten er grei å finne. Flere på postjakt - og andre besøkende - her på søndag når jeg var her. 

Denne gangen opplever jeg at det er utrolig mange klyper som står feil vei, litt mer tuklete å skulle stemple. Kanskje de som har montert de er venstrehendte?

Ingunn


   
Hans Löwe Larsen og Kristin Bøe likte dette innlegget.
Sitér
(@erikhaugros)
Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 70
 

Grei post. Lekebamsen som noen har satt igjen der, er vel det nærmeste vi kommer en bjørn? Hulen  er fin den, turen opp dit er verdt en post, til tross for at det er bratt! I dag var det litt sleipt på sine plasser.


   
Hans Löwe Larsen, Morten Møst og Kristin Bøe likte dette innlegget.
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Kjentmann
Innmeldt: 25 år siden
Innlegg: 87
 

Vi har aldri vært på Hagahogget, og så fram til den turen. Høyere enn Skaugumsåsen, og med flott utsikt. En strålende dag, så da var det bare å glede seg.

Parkerte ved innkjøringen til Skytebanen, der starter blåstien også. Eller sti...mer en ramponert sti som er omgjort til motorvei av kamikaze sti-syklister. Så det var ikke så hyggelig, men slik er det blitt i områder som grenser til urbane strøk. Og jeg er sikkert blitt mer og mer grinete med årene....

Det var bratt oppover, men etter ukens besøk på Kirkebyhøgda var dette overkommelig. Leste ikke bokens beskrivelse, så vi tok en tidligere sti innover, og havnet ved geocachen som har ligget her siden 2005. En gammel skatt! Deretter rundt kollen og til posten.

Etter klipping, fotosession og tilhørende seremonier bar det opp til toppen av Hagahogget og rast med niste, kaffe og banan-muffins. Og utsikten!

På retur tok vi også stien bortom "Taterhula" siden vi var i modus for å drive litt speleologi. Taterhula er nok ikke så naturlig som Bjørnehiet er, men artig å ta med seg.

En fin tur i Vestmarka!

Legger ved et bilde fra Taterhula som inspirasjon

20230603 134522 b

 


   
Morten Møst, Kristin Bøe, Kari Lohne og 1 andre kjentmenn likte dette innlegget
SvarSitér
Ingeborg Roald
(@ingeborgpersonligcoach-no)
Kjentmann
Innmeldt: 5 år siden
Innlegg: 51
 

Fikk ikke tatt så mange poster i fjord og uten ski er vinteren litt vanskelig å få tatt poster - så nå blir det mange fine turer i år :-).

Etter å ha tatt 2 Klunken (lett) og Glasåsen (bratt men lett) bar det avgårde til Vestmarksetra og sykklet innover derfra.  Syklet til jeg kom til et nedlagt sted med gjerde og begynte blåstien derfra.  Fikk med meg Bergsåsen - nydelig utsikt og et "sjekk ut" på DNT appen :-).

Skjønte aldri hva som mentes med "blind-sti" - men fulgte blåstiene og fant posten fort.  Begynte å kjenne på kroppen at det var blitt en lang dag og tok peiling på å krysse de 500 m rett over for å slippe å gå ned og opp igjen - vil ikke si det var en lur ide (var forberedt på det - det er vel en grunn for at det ikke er lagt en sti der) men jeg kom meg frem. 

Fikk et hyggelig besøk på Halvorhytta (DNT) og spist inne der - myggen ble plagsom utover kvelden.   

PS. I appen til DNT ligger Bjørnehiet rett syd for Bergåsen, rett ved stidelet.  Et annet Bjørnehi det da?   Var for sliten til å orke å sjekke hva det var. 


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Kjentmann
Innmeldt: 24 år siden
Innlegg: 297
 

Det høres ut som en lang dag, ja! Når du snakker om appen til DNT, mener du UT-appen? Min erfaring er at stedsnavn endrer seg med zoomnivå: både utvalget av navn og hvor de står. 

Hilsen Nina
God tur!


   
SvarSitér
Ingeborg Roald
(@ingeborgpersonligcoach-no)
Kjentmann
Innmeldt: 5 år siden
Innlegg: 51
 

@ninad Hei Nina, ja jeg mener UT.no,  kan være det er som du sier, men.. det var i så tilfelle et meget langt hopp.  Skal sjekke hvis/når jeg er på de kanter neste gang.


   
SvarSitér
Del dette