Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Den råeste av Sørkedalsalpene

RÅKOLLEN er iøynefallende der den henger vaktsomt over Sørkedalen. Kommer vi på ski langs Heikampveien ser vi dens karakteristiske profil på nært hold, og når vi venter på bussen ved Sørkedalen skole dominerer den også synsranden.

RÅFLOTT. På selveste Råkollen med Heikampen i bakgrunnen.

Men oppe på denne kjendis har kun de få kvinner og menn vært, som nøye kjenner disse marker. Det er heller ikke spesielt lettgått dit opp. Fra skiløypa eller en tilfeldig sti får vi finne oss et startpunkt vi liker og buske til topps.
Sist jeg kom disse strøk forbi var det med dr. Willy Nickersen, som samler på Sørkedalsalper og i grunnen alle slags topper. Vi ble overrasket over disse smukke plateaux, med den beste utsikt mot nord og ærverdige Heikampen. Mot vest skimter vi Kjelsås gård med dens angivelige offerstein og de tilhørende putter. Og vi ser – ikke helt overraskende – ned på Svartberget, som var kjentmannspost i perioden 1996-1998.

Råkollen har aldri vært kjentmannspost. 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.