Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En brikke i spillet om vannet

GRIMSVASSPUTTEN er en viktig brikke i spillet om vannet fra Nordmarka nord.

DRASTISK. Ved det inngjerdede vanninntak. Foto: VESLE-BERNHARD

de mørkladne skogstrøk sør for Gjerdingen er det til vår hovedstads vannforsynings beste nedlagt veldige ingeniørmessige arbeider, hvis finere detaljer kun er kjent av de turgåere, som med kjentmannskortet i hånd utforsker disse marker. Fra Gjerdingen føres det friske vann ad underjordisk tunnel videre sydover mot Daltjuven og Sandungen. Fra Grimsvassputten er boret en egen sjakt for å sikre dette vand ekstra god fart på den underjordiske reise. Anlegget er godt synlig i terrenget, for høye gjerder omgir tunnelinntaket.
Den travle vandrer kommer nok oftest her forbi på ski fra Bislingen eller syklende fra Stryken. Med fordel kan man da ta noen skritt bort fra den slagne landevei og kikke på disse installasjoner. Enten vi liker det eller ei, er de av vital betydning for det som kommer ut av våre vannkraner hjemme.
Helst fortsetter jeg ned den smukke Almedalen under Almedalshøgda mot Daltjuven, der vannet kommer ut og siden går i ny tunnel til Ingvaldsflaten rett ovenfor Sandungskalven. Der kommer det sprutende rett ut av fjellet. Kleskongen Mehren fortalte meg her engang, at i Sandungskalven fanger man iblant ørreter som bærer Daltjuvfiskens farger. 

GRIMSVASSPUTTEN
Kjentmannspost 1998-2000

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.