Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-28 (ny) Damåsen "301"


Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 57
Topic starter  

Gledelig nok for Østmarka-patriotene var en av de 4 nye postene i Østmarka og med flott turvær 1.mai, var det bare å sette kursen sørover fra Losby. Egner seg fint å sykle innover, men i dag var det faktisk ennå snø i deler av veien opp mot skiltet.

Og for å si det med en gang: Posten ligger dessverre ca.100-130 m feil; den ligger ikke på topp-punktet 301, men inntil en åpen fjellrabbe mot øst ( flott utsikt der, i alle fall!) Ren flaks at posten ble funnet!!

Adkomst fra veien: Et gammelt og nesten igjenvokst tømmerslep kan følges de første 250-300m og så er det egt. å sno seg mellom skrentene mot toppen ( der altså posten ikke er ) og så gå ned mot øst der posten er ( se kart).

Fint å raste på den åpne fjellrabben og samme vei tilbake.

Mye spor etter elg- den liker seg nok her i ødemarka!

Torgeir og Ola Dilt-gjengen

Damåsen kart
Damåsen utsikt

 

 

 

Dette emnet ble endret for 2 uker siden av Torgeir Stenstad

Jarle Karlstad, Ingunn Sætervadet, Morten Møst og 3 personer likte dette.
Sitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 172
 

Vel blåst!
Denne gleder jeg meg til, kanskje den kan kombineres med en av urpostene jeg skal til.
Så kan vi jo lure på om vi skal lete der eller om posten blir flyttet 🙂

Dette innlegget ble endret for 7 dager siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
janolester
(@janolester)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 5 år siden
Innlegg: 3
 

Mye rot nå!

Bortimot skandaløst å bytte ut 4 poster 1.mai  UTEN en forklaring som står til troende.

Elendig håndtert av Skiforeningen/Kjentmannskomiteen iallefall.

De færreste har fått beskjed om endringene, og Skiforeningen burde jo ha «utbasunert» den frustrerende nyheten i alle tenkelige kanaler. Men, nei, tyst fra den kanten.

OG når de legger ut post Damåsen, ligger den så feil på kartet at uten kommentaren fra Stenstad ville det vært svært vanskelig å finne posten i det skogbevokste toppområdet. Jeg var der i dag og det gikk greit når en vet om feilplasseringen på kartet.

Dette er vel tredje feilplasserte «grantre» i 2020-23 sesongen. Det er vel og bra at postene skal være en utfordring å finne, men direkte feilplasserte poster er ikke innafor. Det er ikke der utfordringen skal ligge.

Janolester


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 143
 

@janolester

Jeg er spent på om jeg finner denne! Dere som har vært der, vet dere om GPS-koordinatene stemmer med der posten reelt ligger? Eller leder de mot toppen?

Ingunn


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 11 år siden
Innlegg: 42
 

@janolester På Turkart over Østmarka er det avmerket et utsiktspunkt på Damåsen. Det kan stemme med ca 100 m øst for toppen? Er det dette som har ført til at posten er blitt plassert her og ikke på toppen? 

Dette turkartet er i målestokk 1 : 250 000


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Kristin
(@kristin)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 7 måneder siden
Innlegg: 26
 

@skogtroll - Klikk på bildet for å se full størrelse 🙂

image

Nina Didriksen likte dette
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 115
 

Jeg var på Damåsen på søndag. Og jeg kan berolige alle med at denne finner dere lett om dere leser innlegget til Torgeir godt før dere tar turen. Når dere går oppover den litt utfordrende lia mot posten, så vi dere etter ca.200-300m se en lysning i skogen til venstre for dere. Det er den åpne knausen hvor posten er plassert i bakkant. Jeg  bushet over dit fra det svake tråkket oppover fra skiltet ved veien. Fint og vilt her. På selve topp-punktet er det ingen utsikt. Jeg syklet inn fra Losby.

God tur!

Jarle.


SvarSitér
Morten Møst
(@store-bernhard)
Forumvert
Innmeldt: 4 måneder siden
Innlegg: 27
 

Ny artikkel: På Damåsens stormfulle høyder.


SvarSitér
Aina Grymyr
(@ainag)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 3
 

@store-bernhard; Artig og underholdende artikkel som vanlig av forumverten vår 🙂

Steinar 'ga' som nevnt i artikkelen en Geocache i 50-årsgave til MM, og vi var flere hardbarka kjentmannsjegere som gikk sammen om spesielle Marka-cacher i et fellesopplegg, som ble overlevert på den rundes bursdag. Cachen har hovedsakelig blitt besøkt av de mest ivrige Marka-folk, som liker lange skogsturer og cacher dypt gjemt.

For et par år siden sendte han inn forslag til KM-komiteen om denne, der han la ved info og koordinater til stedet. Han fikk litt lunkent svar tilbake, men nå dukket den overraskende opp som en ekstrapost. Det kan se ut som posten er ganske nær cachen (GC13NMK), som ligger ved utsiktsstedet: Damåsen geocache

Vi har ikke vært på den nye KM-posten, men iflg. bildet til Torgeir så ligger den bak fruen i rødt.  Koordinatene til cachen og utsiktspunket er som følger - og det passer veldig godt med Kristin sine i bildet over: N 59° 51.335' E 010° 59.303

image

PS: Jeg hadde en liten mail-utveksling med komiteen rundt koordinater etter at Torgeir rapporterte den inn, og har sendt disse koordinatene også til dem. Hva de gjør videre med posten vs. beskrivelse/kartsymbol vet jeg ikke, men min anbefaling er at posten flyttes til toppen så alt av skrifelig materiale blir riktig. Men vi får se...

Dette innlegget ble endret for 3 dager siden 2 times av Aina Grymyr
Dette innlegget ble endret for 2 dager siden av Morten Møst

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Morten Møst
(@store-bernhard)
Forumvert
Innmeldt: 4 måneder siden
Innlegg: 27
 

Den nye kjentmannsposten står vel fem-seks meter fra cachen. Aina er jo så beskjeden, men hun kunne jo godt nevnt at hun var med på det overveldende opplegget bursdagscacher. Dermed fikk jeg også en spesiell grunn til å besøke Barlinderåsen. Gode minner!


SvarSitér
Del dette