Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Si hei til Holleia

HØST. Store Bergsvatnet I Grønknuten barskogsvernområde. Foto: STEIN BOTILSRUD

Asbjørnsens legendariske beretning om «En tiurleik i Holleia» sto første gang på trykk i 1841, og siden har disse dype furu- og granskogene mellom Tyrifjorden og Krøderen lokket skuelystne naturelskere fra hele Østlandet. Men Holleia er mye mer enn tiuren som leker seg. Her ligger de to DNT-koiene som ga startskuddet for drømmen om å gå skauleis til fjells, her er kulturminner fra gruvedrift på 1700-tallet og her er det magnifike Grønknuten barskogsvernområde som en naturperle av de virkelig sjeldne.

Start: Slottet, Barnås, Hesjevollen, Ulleren, Veme, Sokna
Kart: Krøderen 1:50.000, Hønefoss 1:50.0000

Gå til: Grønknuten | Klomshue | Sandakersetra | Grønknutkoia | Hovinkoia

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.