Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

På ville veier til Ormtjernet

ORMTJERNET litt nord for Langlia er nok ikke et av de stedene hvor vi kommer til å gå skoene av oss i fremtiden. Aldeles uinteressant skal vi ikke påstå at Ormtjernet er, men inntil videre holder med det ene besøket.

STILLE STED. Ved det dunkle Ormtjernet som få har sett.

 

lle kjentmannsbøker har sine diskrete temaer. Hvem husker vel ikke perioden 2002-2004, som tok oss til både Juthaugen, Jutulen og en jettegryte? Obskure tjern i villniss preger den boken vi bruker nå – den tar oss til Løndalstjern og Igletjern, til Mantjern og Midtre Trillingtjern og mange flere, ikke minst det über-obskure Ormtjernet noen klikk nord for Langlia. Hit inn kommer ikke mange, for ikke er det synlig fra omgivelsene og ikke går det annet enn betydningsløse fuglestier hit inn. Hvis man da ser bort fra kjentmannstråkket, naturligvis – men også kjentmenn opptrer her med en nølen som har resultert i mange små tråkk i stedet for ett stort.

Heldige var vi derfor da fr. Vesle-Bernhard og jeg selv kom her forbi, på tur fra ABN-bolten i forrige bok. Mens vi tasset frem og tilbake på skogsveien på jakt etter en adkomst, stanser plutselig en av disse syklister som vanligvis suser her forbi i sine space invader-kostymer. Men dette viste seg å være den største kjentmann av alle, selveste kjentmannsbevegelsens guru hr. Kåre Haug, som høfligst viste vei før han syklet videre. Ola Dilt har også vært her!

Med disse anvisninger i minnet la vi så innover i krattskogen, over en brusende bekk og opp en steinet, mørk dal, og så gjennom kratt og myr med mygg og klegg hakk i hæl. Få spor i terrenget røper hvor Ormtjernet kan ligge, vandreren ser kan hende ikke dets dunkle, hemmelighetsfulle overflate før han er så tett på at nøkken kan ta ham. Noen orm så vi for øvrig ikke, men dyregraven som kjentmannsheftet forteller om er lett å få øye på.

For en gang skyld fant vi heller ingen opplagt vei å bruke til eksfiltrasjon fra stedet. Tvert imot ble vi drevet opp i høyden, vestover, og fikk således se enda flere obskure strøk før vi fant tilbake til sykkelen. Sannelig var Ormtjernet litt av en opplevelse. Been there, done that. Nå er det bare å se frem til Igletjernet.

ORMTJERNET
Post 27 i perioden 2010-2012

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.