Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Hemmelig vannvei i Elmedalen

ALMEDALEN — ELMEDALEN er det litt ubesluttsomme navnet på post 36 i perioden 2006-08. Spiller ingen rolle, de fleste som passerer her aner uansett ikke hva dalen heter, og langt mindre hvilke hemmeligheter den skjuler.

OVERZ PLETT. En hemmelighet langs Greveveien.

ange har nok ruslet opp Greveveien gjennom fra Movann stasjon, men hvem har vel lagt merke til at bekkebruset plutselig stilner? Her ligger forklaringen: Et betydelig stykke av veien fra Ørfiske er vannet lagt i tunnell, som ledd i bestrebelsene på å få mer vann i Maridalsvannets nedslagsfelt. Dette er et av mange eksempler på at sterke krefter i Kristiania forsynte seg av Nittedals vann for å lette tømmerfløting, industrireising og økonomisk vekst på 1800-tallet. Denne tunnellen åpnet allerede i 1825. En annen tunnell, med en åpning som til forveksling ligner denne, går fra Store Daltjuven til Ingvaldsflaten nord for Sandungen.
Området her heter Almedalen, men kalles også Elmedalen slik det nå står på kartet.

Det er mye spennende å se i dette området. Blant annet er vi ikke langt fra Skjerpeløkka, kjentmannspost 2008-2010.

En videosnutt fra september 2018 viser at åpningen er i ferd med å bli skjult av vegetasjon:

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.