Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Sydentur

HELT SYD heter denne posten på Østnestangen i Hurum, som er noe så sjeldent som en kjentmannspost ved fjorden. Det finnes forsåvidt et sydligere punkt på Hurum, men det er på privat grunn.

FYR HER. Ved fyrlykten like ved kjentmannsposten. Foto: NINA BERGLUND

FYR HER. Ved fyrlykten like ved kjentmannsposten. Foto: NINA BERGLUND

STRANDLIG. I den vakre Sandbuka.

STRANDLIG. I den vakre Sandbuka.

Dgotiskenne sydenturen langs kyststien starter merkelig nok med å gå nordover på skogsti, i hvert fall om vi følger tilnærmingen som er beskrevet i kjentmannsboka 2012-2014. Fra en liten parkeringsplass ved en bro må vi først over en ås og så ta oss ned til Sandbukta, en vakker strand og et populært mål både forbåtturer og fotturer, vil vi tro. Herfra er det ifølge boka «litt rufsete» selv om man velger det enkleste alternativ, som følger vestsiden av tangen. Hvis rufsete betyr det vi tror, vil vi si det er mer enn litt. Kraftig kronglete var i hvert fall den eneste adkomsten vi fant fra stranden frem til brukbar sti.

Når det er sagt er turens mål velvalgt og eksotisk for oss skogfolk. Ikke hver dag vi kommer til en fyrlykt!

Postens tilnavn, «Helt syd», plukker opptråden fra tidligere kjentmannsposter som tøyer våre forestillinger over hva som kan sies å tilhører Oslomarka. Den som har holdt på med dette en stund vil således ha opplevd både Helt vest og Helt nord. Oppmerksomme lesere av disse sider vil kanskje også ha besøkt Helt vilt, Helt konge og Helt sykt. Hvem vet, kanskje vi snart får en tur «Helt øst» snart?

HikingHELT SYD ØSTNESTANGEN
Post 1 i perioden 2012-2014

Diskusjon i Kjentmenns forum * Geocache

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.