Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Helt vest på Krokskogen

HELT VEST het den, kjentmannsposten som nærmest balanserte på Krokskogens aller vestligste kant. Her ser vi godt.

Helt vest i Krokskogen.

VESTKANT. Utsikten fra stedet med det treffende navn Helt Vest. Foto: VESLE-BERNHARD

Lgotiskenger vest i Krokskogen er det ikke mulig å komme uten å risikere alvorlige helseskader. Veien opp hit fra Homledal og forbi Næssetra er av enkelte blitt opplevd som kronglete, men jeg har aldri hørt noen klage over utsikten som belønner vandreren her oppe.

Utsikten som Kjentmannshåndboka 2006-08 kaller Helt vest ligger nær en navnløs kolle på 482 meter. Vi er her sør for Gjertrussen og Byflakseter, og nord for Skarpsnoåsen.

Mange år etter besøket til kjentmannsposten var jeg igjen på disse kanter. Året var 2015, Da la jeg merke til at det vestligste punktet ligger rett overfor Utøya, åsted for det grufulle terrorangrepet fire år tidligere.  Jeg la også merke til at det var mye båttrafikk der nede og kom på at det var fireårsdagen for angrepet. Et merkelig sammentreff.

UTØYA. Bilde tatt fra «Helt vest» 22. juli 2015, på fireårsdagen for terrorangrepet. Båtene med gjester
på vei tilbake til fastlandet kan såvidt skimtes.

In the fabled forest of Krokskogen, you cannot get further west than this without seriously compromising your health. At the end of a somewhat messy trek from Homledal, sweeping views over Tyrifjorden and Ringerike will reward you. Do yourself a favor and go on a clear day.Hiking

HELT VEST
Kjentmannspost i perioden 2006-2008
Diskusjon i Kjentmenns forum * Geocache

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.