Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Jaktprat

BJØNNESTEIN PÅ MOLIKSÅSEN ligger hendig til langs Langliveien mellom Sørkedalen og dypet av Krokskogen.

BEARISH. Visstnok en bjørnete stein, dette. Heldigvis har  vi hverken bjørn eller bjørnejakt her mer.

DEN TROLSKE DAL som kjentmannsboka snakker om.  Vi ser mest en chartreusegrønn skogbunn som snart skal bli skiløype. Fotos: VESLE-BERNHARD

enne utmerkede kjentmannsposten er en gjenvisitt på flere måter. Vi er her ved foten av den fagre ås med de mange stavemåter – Molikåsen, Molekåsen, Morlikåsen og nå Moliksåsen. Vi besøker også temaet stein, kjent og kjært for kjentmannskomiteen som i sin visdom har hedret dusinvis av steiner med en kjentmannspost opp gjennom årene. Og det handler om dyr og bjørn, og bjørnejakt. Postbeskrivelsen her henviser til den besværlige post 15 i perioden 1998-2000, Bjørnejakt i Kristiania omegn, og siterer litt av beskrivelsen. Men den som virkelig vil sette seg inn i denne bjørnejaktens perspektiver og detaljrikdom, må lese selveste Marianne Reusch’s kronikk med utgangspunkt i samme post.

Det finns faktisk to store steiner i målområdet, noe som ikke uventet har utløst debatt i Kjentmenns forum om hvilken av dem som er mest bjørnete. Selv var Vesle-Bernhard tilfreds med den utpekte stein. Den er kanskje mindre enn den andre, men ligger finere i terrenget.

Noen meter innover fra skogsveien krysser stien en skiløype mot nord, og etter ytterligere noen meter oppover en liten dal ser vi feil stein på høyre hånd. Men her kan vi trygt begynne å arbeide oss oppover og nordøstover, for ganske snart trer riktig stein frem i en liten lysning.

Posten her kan passe bra å ta under en lengre tur, for eksempel til eller fra post 22-18 Haukedammen. Sterkt vil jeg anbefale å besøke denne kjentmannspost med rikelig tid og energi, og svi av disse ressurser med en topptur til Molikåsen/Molekåsen/Morlikåsen/Moliksåsen. Her er ensomheten total og utsikten enorm, det er i hvert fall slik jeg husker den. Jeg husker også en hilsen fra selveste Ola Dilt, på et tidlig stadium av vårt bekjentskap. Mens han drev og stemplet på posten ble han forstyrret av en elg.

Har man ikke fått nok av nye og gamle kjentmannsposter er vi her like ved Langlidammen, post 14 i perioden 2010-2012 og åsted for avduking av Dausjøbergboka.

BJØNNESTEINEN PÅ MOLIKSÅSEN. Post 14 i perioden 2022-24. Følg diskusjonen i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.