Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 22-14 Bjønnestein på Moliksåsen

5 Innlegg
5 Deltakere
13 Liker
204 Visninger
Nina Didriksen
(@ninad)
Kjentmann
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 262
Trådstarter  

 

2208CD0E D207 4E7A 937C 53F43BA8B994

Her er det irrgrønt teppe på bakken! Bare sååå vakkert!

Posten var lett å se og steinen imponerende.

Navnet Moliksåsen er et av stedene jeg husker godt fra tidlige post-tider. Den nye posten tok jeg sist mandag (19.9.) på vei hjem fra en flott helg i Marka.

Da jeg parkerte sykkelen der løypa starter, hoppet det en HLF glad og fornøyd på meg. Fikk viftet den vekk, men dens skjulte venn var med helt til Sørkedalen kafé og endte sine dager over et skolebrød med bykaffe til. Dette var faktisk de eneste HLF-ene jeg møtte på turen.

Denne fine langhelgen endte også med muligheter for sølvpuss, men vi går vel for gull denne gangen, også?

 

Dette emnet ble endret for 2 måneder siden 3 ganger av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


   
Hans Löwe Larsen, Morten Møst og Kristin Bøe likte dette innlegget.
Sitér
Morten Møst
(@store-bernhard)
Honorable Member Administrator
Innmeldt: 2 år siden
Innlegg: 261
 

Det er, eller i hvert fall var, fint på toppen også, ifølge denne stubben fra forrige gang Molikåsen/Morlikåsen/Molekåsen/Moliksåsen var med i Kjentmannsmerket.


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Kjentmann
Innmeldt: 12 år siden
Innlegg: 68
 

Tenkte at på en regnværsdag kunne sykkel være greit med bare litt gåing. Ca 250 m nord for avkjørselen til Langlidammen starter driftsveien. Ved  skiløypedelet ca 100 m fra veien må en gå ca 50 m langs den rødmerkete løypa. Ved en stor flott stein som ligger og "vipper" ca fem m oppe i skråningen på høyre side, må en gå på skrå opp til der kollen starter, for der er posten. I heftet står det at en må gå 100m nordover, noe jeg gjorde. Da kommer en opp på kolletoppen. Ved litt kryssing fant jeg den unnselig steinen! Jeg ble mer begeistret for den store flyttsteinen! Dalen virket spennende og veldig våt i dag. Navnet på dalen fortjener en kjentmannspost - til bamsens ære!


   
Nina Didriksen, Kristin Bøe, Liv Paltiel og 4 andre kjentmenn likte dette innlegget
SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 139
 

Dette var siste post på et raid på 6 poster fra Sørkedalen med sykkel. Jeg gikk nøyaktig hundre meter inn fra grusveien langs skiløypa, for deretter å gå rett opp til høyre. Da gikk jeg rett på posten etter 50 meter opp skråningen. En herlig trolsk dal i tett tåke i dag!

Jeg avsluttet turen med å dra ned til hengebrua (Trofosskloppa). Jeg hadde aldri gått over den før, og tenkte det var greit å gjøre det nå før den faller helt sammen. Det gikk fint.


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 184
 

Nå er det så vått i marka at det er fristende å velge en post som ikke krever lang marsj på våte stier. Vi tok derfor veien fra parkeringen på Åmodt og fulgte "traktorveien" som er beskrevet i heftet. Ved løypekrysset (det var faktisk rødmerket innover dalen) tok vi nordover. Fulgte skiløypa ca 50 m før vi tok opp på kollen og fulgte høydedraget innover til posten. Det var svært vått i den flotte dalen.

Ingunn


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
Del dette