Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-44 Gjersjøelva


Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 116
Topic starter  

Her parkerte vi ved Bestemorstranda. Deretter gikk vi langs veien til der stien langs elva starter. Posten ses straks vi kommer inn på området under tavla med opplysningskiltet. Her er det også et bygg med en oppgangssag (se bilde i KB). Her må man bruke litt tid. For her er det mye å se og lære når vi går oppover langs elva. Flere informasjonstavler og bilder. Vi gikk hele stien opp til området ved kraftverket og samme vei tilbake. Og et imponerende stykke arbeid har blitt lagt ned her for å gjøre dette området så publikumsvennlig.Her likte jeg meg. Etter besøket på denne fine posten, så gikk vi mot Bestemorstranda for en rast med en flott utsikt utover fjorden med Marka som bakgrunn.Rakk også en tur oppom Kruttmølleåsen (KP 2000-2002)

Jarle


Lene, Synnøve Kjærstad, Nina Didriksen og 1 personer likte dette.
Sitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 182
 
Postet av: @jarle

Rakk også en tur oppom Kruttmølleåsen (KP 2000-2002)

Turen til posten på Kruttmølleåsen den gangen var mitt første møte med HLF! Den kilte i nakken da vi var på vei hjem, og jeg lurte på hva slags læraktig edderkopp dette var!

Hilsen Nina
God tur!


Lene og Jarle Karlstad likte dette.
SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 12 år siden
Innlegg: 43
 

La opp til en rundtur: Parkering Bestemorstranda, så ned til lokomotivet og oppgangssaga - og POSTEN. Videre stien oppover. Den er fin og bør gås. Oppe ved det øvre fallet er det en blåsti, som vi vil gå tilbake til Bestemorstranda. Denne stien går først på vei (ca 120 m) så er det på sti. En god hjelp var det å ta fram o-kartet over Hvitebjørn. Men har  du ikke kartet så er det merket til Bestemorstranda. Behagelig å ta denne posten utenfor badesesongen mht. parkering!


Lene, Jarle Karlstad, Nina Didriksen og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Lene
 Lene
(@lene)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 2 år siden
Innlegg: 57
 

Bare en snartur i dag - såpass guffent vær og føre at vi valgte å ha turen oppover Gjersjøelva til gode til sommeren. Det ble i stedet en kopp varm te og islandskake på den koselige kafeen Anne på landet i Hvervenbukta - hvor vi hadde parkert.

Hvervenbukta var et yndet badested i min barndom! Jammen var det ikke en fyr som badet der i dag også - iført topplue og ikke noe særlig mer. 

Oppgangssaga i kulturparken der - bygd etter modell fra Dovre - ser akkurat lik ut som tilsvarende nybygg ved Sagelva mellom Strømmen og Lillestrøm. 

 

Gjersjøelva ved Hvervenbukta

 


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 149
 

Siden jeg hadde tatt en annen post tidligere og lyset forsvinner tidlig nå, ble det bare en kort tur til posten når jeg var på disse kanter, men hit skal jeg tilbake. Parkerte ved bestemorsstranda - kanskje ett passende navn for mange av oss kjentmannsjegere?

Svært grei post å finne ved å følge anbefalingene i boken, men for ett flott område! En familie med 3 - 4 barn koste seg ved bålpanna som står til benyttelse for alle ble jeg fortalt, lek og moro i ruiner og området for øvrig. Her blir det tur til våren for å følge hele stien opp til alle severdighetene.

Dette var min 50. post i dette heftet så da er det bare å mimre over årets poster og kanskje besøke noen på nytt i det nye året. Lenge å vente til neste bok blir det i all fall.

Turhilsen Ingunn 


Kristin og Hans Löwe Larsen likte dette.
SvarSitér
Kristin
(@kristin)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 2 år siden
Innlegg: 37
 

Gratulerer med post nummer 50, Ingunn!


Nina Didriksen likte dette
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 116
Topic starter  

@skogtroll

Vel blåst, Ingunn! Ja, da har du hatt en aktiv høst med mange flotte opplevelser. Men du trenger da ikke tenke på at det er lenge til neste KB. Ta fram kartet og finn gamle poster eller oppsøk nye spennende steder. Alltid en ny "knaus" eller et ukjent myrdrag som kan besøkes :-). Ha fortsatt mange fine turer i den herlige Oslomarka.


Nina Didriksen og Kristin likte dette.
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 149
 

@jarle

Mange takk Jarle. Ja, turer blir det nok. Nettopp det å ta frem kartet og finne nye steder å besøke var foranledningen til at jeg ble tipset om Kjentsmannsmerket og begynte med det. Det er likevel litt spennende da om man finner poster, treffer andre i samme ærend etc.

Ingunn


Nina Didriksen og Kristin likte dette.
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 60
 

Første postfunn for meg i 2022. Det ble en fin liten tur fra Hvervenbukta i nydelig vær. Forrige gang jeg var ved denne sagen var det så varmt at vi måtte sette oss i skyggen. I dag var det hvitt og skyggefullt. Det er minst like glatt på turstiene ved fjorden som det er i høyden. Fint med piggstøvler. Spennende post. Kommer sikkert tilbake.

Synnøve


Kristin og Morten Møst likte dette.
SvarSitér
Del dette