Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Smak av den nye vin: Et Chateau på Krokskogen

Kjentmannsheftet 2016-18 byr på slottstappede godsaker av edel årgang: Selveste Slottet på Krokskogen er servert.

SLOTTSLIV. En av de herlige utsikter fra Slottet, kjentmannspost 2016-18. Foto: PÅL SCHAGE

SLOTTSLIV. Kongeutsikt fra Slottet, kjentmannspost 2016-18. Foto: PÅL SCHAGE

Mgotiskang en vandrer har hvilt sitt øye på Slottet, dette ruvende berg i sentralt i Krokskogen, men hvor mange har vært der oppe? Med sine steile vegger virker slottet uinntagelig som en festning, og eksklusiv som en kongelig residens. Her slipper ikke hvem som helst inn. Ifølge kjentmannsheftets beskrivelse er berget «rent, glatt og utilgjengelig omringet av dunkle juv med veltede trær, nesten som en vollgrav».

Videre får vi høre om fjellskrenter, sprekkedaler og stup, som samlet gjør at Slottet ikke er bare-bare å bestige. Likevel har Kjentmannskomiteen i sin visdom plassert en post her oppe, nær det høyeste punkt på 538 meter over havet.

Slottet er en av fire repriseposter i det nye heftet. Sist det var kjentmannspost i dette fjerne strøk var i perioden 1990 til 1992. Men siden har vi kunnet fryde oss over flere kjentmannsposter som har vært om ikke helt konge, så i hvert fall spekket med royal atmosfære. Vi kan tenke oss tilbake til Prinsessens utsikt, kjentmannpost 2008-2010, og selveste Ramstadslottet, som har vært kjentmannspost flere ganger.

Og nå altså Slottet med stor S. Her er det bare å snuse inn en deilig bouquet av fin gammel gran og nyte den lange, fyldige smaken av villmark.

HikingSLOTTET 538
Post 17 i perioden 2016-2019 * Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.