Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

1990-1992 Vardåstjernboka

I 1990 gjenoppsto Kjentmannsmerket for Oslomarka, etter fem års pause. Kartongkortene fra tidligere tiår var nå erstattet av et hefte på 36 sider, med postbeskrivelser som nok var kortfattet, men fyldige sammenlignet med tidligere tiders stikkordform.

FØRSTE BOK. Kjentmannsheftet 1990-1992, også kalt Vardåstjernboka.

I mange år fremover skulle begivenheten bli omtalt som ‘gjeninnføringen’ av Kjentmannsmerket, men noen endring av statsform i Oslomarka var det dog ikke snakk om. Det var snarere en relansering, som var både viktig og varig.

Heftet er gjennomillustrert med kartskisser, mange fargebilder, og dessuten en fargekode for hver region i Marka som leseren finner igjen på et oversiktskart bakerst. Akkurat denne detaljen ble raskt forlatt, men i hovedsak fant Kjentmannsheftet sin form allerede med denne første utgivelsen.

Heftet ble til i et samarbeid mellom Skiforeningen og Naturvernforbundet Oslo Akershus (NOA), med avisen Aftenposten som sponsor. NOAs gjennomslagskraft er tydelig i mange av postbeskrivelsene.

Heftet for perioden 1990-1992 var lenge antatt utsolgt og uoppdrivelig, helt til Skiforeningen fant en glemt eske som var full av dem.

FIKST. Oversiktskart med fargekode bak i heftet. Opplegget ble forenklet fra neste bok.

Forsidebildet som viser Vardåstjern i Romeriksåsene, er tatt av NOA-lederen Gjermund Andersen.

Postene:

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.