Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kløverkollen, Kolsåsmassivets lillebror

PROFIL: Kløverkollens markante profil, til venstre. Foto: PÅL SCHAGE

LILLE KOLSÅS har utsikt som ikke ligger noe tilbake for dens mer kjente storebrødre. Dessuten er adkomsten hertil meget enklere hvis man velger det rette utgangspunkt.

POSTEN. Ved kjentmannsposten på Lille Kolsås. Foto: VESLE-BERNHARD

lle kjenner Kolsåsmassivet, som med letthet møter øyet fra mange kanter av byen. Perspektivet østfra er kanskje mest dramatisk, når man ser både «Kolsåstoppen» og Kolsås Nordre i profil.
Målt mot disse kjemper og kjendiser er nok Lille Kolsås mest å regne som en tøffel blant smokinger. Kun de kvinner og menn som nøye kjenner disse marker, vet at denne topp også heter Kløverkollen.
Men den kjentmannspost som friluftsorganisasjonene i sin visdom satte ut her i perioden 2008-10, har til fulle demonstrert denne mindre toppens kvaliteter. Den vestvendte utsikt gir den førstegangsbesøkende en helt ny vinkel på Vestmarka, og turen fra Øvre Toppenhaug – et nytt boligstrøk – er den reneste sjarmøretappe sammenlignet med de strabasiøse oppstigninger man vanligvis forbinder med Kolsås. Den går på gode skogstier snarere enn bratte fjellstier med trappetrinn og rekkverk.
Men den som føler at han eller hun ikke får svettet nok, kan bare fortsette fra Lille Kolsås til de store, og da skal vedkommende riktig få kjørt seg.

LILLE KOLSÅS, KLØVERKOLLEN
Post 8 i perioden 2008-10.
Kart: Oslo Nordmark. Start: Øvre Toppenhaug.
Postens posisjon: N 59 55.489 E 010 30.565

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.