Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Turskribent Birger Løvland er død

1 Innlegg
1 Deltakere
0 Reactions
746 Visninger
Morten Møst
(@store-bernhard)
Honorable Member Administrator
Innmeldt: 3 år siden
Innlegg: 316
Trådstarter  

Turgåer og turskribent Birger Løvland er død, 74 år gammel. Løvland skrev i tiden rundt århundreskiftet flere større artikler om Kjentmannsmerket i Skiforeningens Snø og Ski. Disse artiklene var et viktig bidrag i en tid det ikke sto så mye i media om vår sport. 

Løvland var lege og fremhevet ivrig turgåingens betydning for menneskers helse. I en artikkel foreslo han, muligens spøkefullt, at Kjentmannsmerkets håndbok burde gjøres tilgjengelig på blå resept. Han røpet også at han og ektefellen Anita pleide å ha med en liten flaske Champagne i tursekken den dagen gullposten skulle knertes.

Løvland var skriveglad og etterlater seg en betydelig produksjon - en praktbok om Sørmarka, en fotturguide til Follo, samt en rekke guidebøker til fotturer på Kanariøyene og Azorene.

Ifølge Østlandets Blad var Løvland initiativtaker til sikteskiven i toppen av Hjellsåstårnet, kjentmannspost 49 i perioden 2018-2021.

Løvland var inntil ifjor fastlege i Ski. Han døde på Ahus 4. mai som følge av komplikasjoner under en hjerteoperasjon, ifølge Østlandets Blad.

Dette emnet ble endret for 2 måneder siden av Morten Møst

   
Sitér
Stikkord
Del dette