Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-28 Ørfiskeanlegget  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 56
9. september 2018 21:07  

I dag ble det en søkkvåt runde på Nordmarkas østflanke. Gikk runden: Sørli skole-Skåltjernet (ja,den ligger som en skål i terrenget)-over Sameiekollen (med flere humoristiske hjemmesnekrede skilt) og rett ned til posten ved Ørfiskedammen. Deretter hovedtraseen rett ned til Sørli skole. Faktisk litt deilig å være ute i et skikkelig regnvær igjen. Og hyggelig at bekkene våkner til liv igjen. Fikk også rasket med meg litt blåbær til dessert. Ørfiskeanlegget- vel verdt en post.

Jarle

 

Dette emnet ble endret for 3 måneder siden av Jarle Karlstad

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 53
16. september 2018 18:13  

Jeg rakk posten før regnværet kom. Startet fra den - for meg - nye p-plassen før du kommer inn til Sørli skole. (for de ukjente som meg, kjør opp til Nittedal stasjon og ta Sørliveien rett frem til du er ved plassen).

Fortsatte rett frem til første blåmerke, blindvei til høyre og inn mot klubbhuset til NIL. Siden jeg var ved Ørfiskedammen sist (det er lenge siden) har det skjedd mye med veien. Jeg husket den som en god og stor skogssti, men nå er det rene kjøreveien.

Oppover gjorde jeg en liten vri, Når du kommer ett lite stykke inn på veien, hvor det nå var bare løs smågrus/sand går det en fin sti til venstre.  Denne fulgte jeg, den går langs bekken fra Ørfiske. Etterhvert kommer du til jernbanen. Her er det tunnel under både for bekken og veifarende. Du må regne med å bøye deg litt for ikke å stange hodet i taket. Etterhvert kommer du til ett punkt hvor stien fortsetter rett frem, en gammel og tilsynelatende svært slitt bro fører deg til venstre og mot høyre går det en litt steinete vei/sti som fører deg opp til "Ørfiskeveien" Fulgte så denne opp til demingen. Tok den vanlige veien ned igjen. Dråpene begynte å komme, men jeg var i bilen før regnet startet.

Ingunn


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 15
17. september 2018 19:30  

En fin etter-jobben-post; mitt utgangspunkt var Sandermosen; syklet så Greveveien mot Movann og videre over åsen.

En grei drive-in post med sykkel. Retur samme vei; ganske kjølig, kun 11 grader og lærepengen på returen er at nå er det høst.

Torgeir

rfiske


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 66
17. september 2018 19:34  

Tøft bilde! Tusen takk!

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 45
24. september 2018 18:33  

Ettermiddags-/kveldstur på meg også. Tok toget til Movatn og trasket til Ørfiske i vakkert solskinn. Etter postritualet trasket jeg videre langs blåmerket kjerrevei til Nittedal stasjon og tok toget hjem i enda vakrere solskinn. 

 

 

Dette innlegget ble endret for 3 måneder siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 31
4. oktober 2018 15:43  

Kronen på verket som 11. post av 11 en vakker oktoberdag. Jeg startet dagen med post 33 og tok så postene 21-30. Ved posten har jeg vært maaaange ganger, da jeg arrangerer hyttetur for alle fire ungene mine til Korsvollhytta 500 m oppi bakken. Jeg arrangerer det hvert år fra 1. til 7. klasse, og har så langt arrangert 22 turer - bare 6 igjen (7*4).

Det var deilig å sykle hjem til Korsvoll. Det ble mørkt på hjemveien.

Turen startet fra Kjelsås stasjon kl. 07.14, og selve turen fra Grua startet kl. 07.55. Jeg var hjemme kl. 19.25, helt utslitt.

Jeg har aldri vært i nærheten av 11 poster på en dag før. Spennende å høre om det er rekord (uten bil).

Karl Georg


keberg likte dette
SvarSitér
Del dette
  
Working

Please Logg inn or Register