Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-01 Taubaneloddene  

  RSS

Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 53
12. september 2018 16:23  

Jeg valgte å ta denne posten fra syd. Kjørte ned Lierbakkene og tok til venstre ved Lierkroa. Her kommer du etterhvert inn på vei 23, fulgte denne til skiltet "Gullhaugkleivene" kom på venstre side. Kjørte oppover- og oppover, ganske så bratt til jeg kom til p-plass merket Skapertjern På mitt kart Kjekstadmarka 1 : 20 000 heter denne p-plassen Myrvoll.

Gikk veien gjennom bommen mot høydebassenget og tok 1. blåmerkede sti til venstre. Her var jeg litt obs, denne går snart til venstre mens jeg fortsatte på en fin, umerket sti til jeg kom til lysløypa. Fortsatte denne nedover og fulgte denne der den svinger mot høyre. ca 100 m inn på venstre side ligger loddene.  Disse så jeg ikke fra stien, mulig det endrer seg når løvet faller. Rett forbi loddene går det ett tråkk/sti, fulgte denne 20 m bakover igjen og jeg sto ved loddene. (hvis du kommer til ett løypedele har du gått noen få meter for langt).  Disse virker mindre enn de andre jeg har vært på, mulig det har noe med beliggenheten å gjøre. Familieselskap ventet, tok samme vei tilbake, brukte en drøy 1/2 time.

Ingunn


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Kari Lohne
(@klohne)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 6
12. september 2018 17:14  

Jeg fant etter hvert ut at jeg valgte den innfallsvinkelen som er beskrevet i boka, fra Gamle Drammensbanen. Da kjørte jeg samme vei som Ingunn, men svingte til venstre litt før jeg kom til toppen av den bratte bakken. Da kommer man til en fin parkering rett på den gamle banen. Derfra er det kort vei til posten, så det ble en runde rundt Skapertjern i sammme slengen. 

Morsomt med all historien man får med seg her!


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 12
10. november 2018 22:51  

Korte dager og øsende regn gir grunnlag for å velge de korte turene.

Parkerte på Myrvoll som så mange andre - gikk opp til vanntårnet og en snarvei mellom "sløyfa" på lysløypa.

Fin post, med en tilhørende morsom cache.

Fortsatt forunderlig å se bildene av taubanen, og se for seg arbeidet det var å sette den opp 1914-1917.


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 56
18. november 2018 20:51  

På vei til kjente i Røyken var det naturlig å ta denne posten i samme slengen. Enkel og grei post fra parkeringen ved Gullaugkleiva. Ved posten ble det en hyggelig prat med et par ivrige jegere. Det kom forresten en kjentmann til mens vi var ved posten. Fin post om gammel aktivitet i skogen. Minner veldig mye om post 33 om taubanen fra Nysetergruvene i Romeriksåsene. Spennende og informative poster begge to. Kan bare forestille meg hvordan disse kurvene med over 400 kg stein svevde gjennom Marka. Heftig!

Jarle


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Del dette
  
Working

Please Logg inn or Register