Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Sju sogn i ett syn

MYREHOGGET er høyeste kolle på Holtefjell, og byr også på den aller beste utsikten. Her er vi mer enn 707 meter over havet.

VIDT OG BREDT. Utsikten mot sørøst er fabelaktig med Drammenselvas dalføre sentralt i bildet mellom Finnemarka og Drammens sørmark. Foto: STEIN BOTILSRUD

et finnes mange kneisende koller på Holtefjell, men høyest og med den i særklasse videste utsikten er Myrehogget, 707 meter over havet. Begrepet «sju kirkesogn» får liksom ny mening her oppe, hvor man kan snu seg på en femøring og se det ene dalføret etter det andre, fjellheimen i det fjerne, samt Eikeren og Tyrifjorden i hver sin ende av det vidstrakte skoglandskapet.
Traktene rundt Myrehogget er svært kupert, men samtidig ytterst sjarmerende med myrputter, kronglete furuer og fjellignende terreng som fascinerer året rundt.
Det beste startstedet for en bestigning av Myrehogget, er Vestbysetra helt nord på Holtefjellplatået. Herfra starter merkingen som fører ut i en praktfull rundtur om Myresetra, Eurekatoppen, Celleputten, Hoggtjern og endelig Myrehogget.

VED STUPET. Utsikten fra Myrehogget mot Blefjell en tindrende klar desemberdag.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.