Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Utsikt en masse fra Storås

STORÅS med sin smale rygg er kanskje den mektigste av alle åsene som strekker seg i fra nord til sør gjennom essensen av Røysjømarka.

GRØNT INFERNO. Bjørketrærne viser sin yppigste grønnfarge en maidag på Storås med Røysjø blinkende i det fjerne. Foto: STEIN BOTILSRUD

Storås er den noe mindre navngjetne naboen til den mektige Sæteråsen. Her fins ikke noe tårn, bare et tremerke omgitt av furuer som delvis hindrer et riktig storslått utsyn, men samtidig sikrer den herlige idyllen som preger Røysjømarkas langsgående åser. Og Storås er kanskje mektigst av alle disse åsene som strekker seg i nord/sydlig retning gjennom Røysjømarka.

MERKE. Trevarden markerer det trigonometriske punktet på Storås.

Vil man ha utsikt så fins den i rikt monn annensteds på åsen, ikke minst om stiger opp fra Kjeldåssetra i nord. Da venter et herlig skue over de mange sjøer som utgjør Røysjøvassdragets nordlige belte, med Røysjø selv som hjertet. Også fra åsens østlige skrenter er utsikten riktig så mektig med hele Oslos Østmark, Groruddalen og deretter Oslo Nordmark med Tryvann, Kikutmassivet og Oppkuven på rad og rekke.
Mer nærliggende er de skogkledte åser i Hurum med tårnet på Stikkvasskollen som naturlig blikkfang. Alt dette servert på ett brett mens man vandrer den smale blåstien over Storås’ like smale, men mektige rygg.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.