Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 22-43 Lille Haukåsen

7 Innlegg
7 Deltakere
16 Liker
449 Visninger
Kjell Erik Berg
(@keberg)
Kjentmann
Innmeldt: 12 år siden
Innlegg: 13
Trådstarter  

Første post i boka som vi kjøpte på Skimuseet tidligere i dag. Syklet inn fra  Ellingsrud via Mariholtet og oppover retning Haukåsen. Et stykke før toppen parkerte vi syklene hvor blåstien fra Sarabråten til Haukåsen krysset veien. Derfra var det grei sti opp til posten. Ikke mye utsikt lenger, som det også står i boka. Men enkel og fin rasteplass.

IMG 5848
IMG 5835
IMG 5847 (1)

 


   
Synnøve Kjærstad, Kari Lohne, Nina Didriksen og 3 andre kjentmenn likte dette innlegget
Sitér
Stikkord
(@erikhaugros)
Kjentmann
Innmeldt: 13 år siden
Innlegg: 70
 

Jeg syklet også via Bjørndalen og Mariholtet og veien opp til Haukåsen. Enig at Blåstien er grei å følge til posten.  Måtte ta med et par Ola Dilt-poster også!

Rart å tenke på at for vel 150 år siden var denne åsen et yndet sted med god utsikt?  

 


   
Liv Paltiel, Synnøve Kjærstad og Nina Didriksen likte dette innlegget.
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Kjentmann
Innmeldt: 23 år siden
Innlegg: 272
 

Etter et par ukers ganske ufrivillig postpause ble det tur igjen, og dette ble dagens første. Valgte Ellingsrud som startsted for sykkelturen og tok veien opp forbi Mariholtputten.

Vær obs på at blåfarge på kartet i heftet ikke behøver å bety blåmerket sti ute. Turfølget fikk erfaring med det, og at utsnittene har en annen målestokk enn de vanlige turkartene på papir (ref. en annen diskusjonstråd i forumet).

Etter klipping og notering gikk vi tilbake til tohjulingene og syklet over demningen og til Deledalen, derfra til fots til post 44.

Hilsen Nina
God tur!


   
Synnøve Kjærstad likte dette innlegget
SvarSitér
(@skogtroll)
Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 187
 

Min tur startet fra Ulsrud T-bane stasjon, vei/sti opp til Østmarksetra og vei videre opp til Sarabråten. Tok blåstien mot Haukåsen til den deler seg rett ved Hauktjern og fulgte blåstien videre til Lille Haukåsen. Litt vått rundt vannet og myra, her har nok vannet steget litt etter alt regnet.

Posten var grei å finne, bare man passer på å ikke gå for langt. Fort gjort å gå forbi der den ligger på flata. Kommer du så langt at det begynner å gå ned over igjen - og hvor utsikten er bedre, har du gått for langt.

Turhilsen Ingunn


   
Liv Paltiel, Synnøve Kjærstad og Nina Didriksen likte dette innlegget.
SvarSitér
(@karlgeorg)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 139
 

Jeg tok posten på samme vis som Ingunn. Jogget fra Ulsrud til posten uten dramatikk. Fortsatte videre til post 44 og avsluttet ved Bogerud t-bane-stasjon. Nydelig rundtur på 17,4 km.

Karl Georg


   
Nina Didriksen og Synnøve Kjærstad likte dette innlegget.
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Kjentmann
Innmeldt: 23 år siden
Innlegg: 73
 

En tur lille julaften må vi spandere oss!

Parkerte ved Ulsrudvann (Østmarksetra) og tuslet innover til Sarabråtan. Trodde virkelig ikke at det var skiføre, men møtte et par ihuga entusiaster på ski. Fikk litt dårlig samvittighet for å gå i løypa, men den var virkelig bare is og uten snø.

Fra Sarabråtan ble det blåsti mot Lille Haukåsen, passerte post 43 i Dausjøheftet "Donsbautaen" (tatt 22.4.2011) og fortsatt opp til toppunktet. Blåstien var ubenyttet, bortsett fra en som hadde gått der før forrige snøfall. Vi måtte tråkke opp løypa selv...

Etter en del høydemeter kom vi fram til posten, og det var stempling, fotografering - og vi glemte å ta geocachen på toppen!! Det betyr en ny tur for å rydde dette området til våren....

Det er et fint område og en fin tur. Hauktjern med "dødse-veggen" er et flott skue. Og vi vet at dette er et fint blåveis-område når den tid kommer (bare 4 måneder!!).


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
(@hansf)
Kjentmann
Innmeldt: 7 måneder siden
Innlegg: 25
 

@lowe Fint med litt "varsling" av snøforhold i spesielt Sørmarka/Østmarka! Har lurt på om poster der kan tas til fots i disse dager (men nå er det jul og "ferie framover til januar). Kanskje man må ta fram skiene likevel for andre steder i markene våre. Har forøvrig robuste og gode ski for vanskelige forhold. Kjøpte et par for rundt 10 år siden. I dag er de helt tidsriktige. Er nemlig produsert i Ukraina, ser ut som gode gamle militærski, og er uslitelige uansett føre


   
SvarSitér
Del dette