Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Velkommen tilbake til Bernhards skoger!

VELKOMMEN til versjon 2.0 av Bernhard Herres hjemmeside. Mens du var ute og unnagjorde innspurten til gullmerket, har Bernhard og skogene hans gjennomgått en høyst nødvendig modernisering. Her er resultatet så langt – og nå hører vi gjerne fra deg.
edre teknologi vil gjøre det mulig for Bernhard og hans team, Kjentmannsmerkets Venner, å fortelle flere og bedre historier fra Oslomarkas skoger. Det handler om hemmelighetsfulle kjentmannsposter og fine turer til steder få har sett. Jeg håper og tror du vil synes at forandringene er til det bedre.

PÅ POST. Morten Møst, her ved Mørkgånga på Krokskogen, er grunnlegger av Kjentmannsmerkets venner og nettstedet kjentmannsmerket.org, inspirert av turgåer og forfatter Bernhard Herre. Foto: NINA BERGLUND

I tillegg til stoff om nye og gamle kjentmannsposter vil du finne en kategori som heter off-poster. Dette er spennende turmål som aldri har vært kjentmannsposter, men kanskje kan bli det.

Åpne skoger
Vi har også skapt større rom for deg. Mer enn noensinne er Bernhards skoger åpne for dine synspunkter og kommentarer, for interaktivitet og informasjonsdeling.

Som et håndslag til turgåere som ikke snakker norsk, inkluderer vi informasjon på engelsk om kjentmannsmerket og om hver enkelt post. Dessuten starter vi i dag en rebuskonkurranse for hardkokte kjentmenn.

Fornyelsen er ikke komplett. De som rydder stier og merker løyper i Marka, vet at jobben deres aldri blir ferdig. Slik er det også her i Bernhard Herres skoger på nett. Det er mye å gjøre, mangt å fortelle om – heldigvis!
Men vi rekker ikke å fornye alt. Bakom vår nye fasade synger gammelskogen – 400-500 årgangswebsider som er blitt til gjennom de siste 10-12 år. Under dine besøk her vil du derfor ferdes i en blandingsskog, så å si – av nye og gamle sider. Kanskje vil du gå deg vill iblant. Kanskje vil du finne en død lenke eller et bilde som mangler. Tenk på dette som omlagte løyper og skilter som har falt ned. Men gjengrodde stier lar seg jo også vandre.  En grunntanke bak kjentmannsmerket.org er å ta vare på kjentmannspostenes historie. Det er ingen grunn til å glemme disse fine stedene når arrangørene tar ned sine klippetenger.

Merkedag for kjentmenn.
Men akkurat nå gjelder det å se fremover. Søndag 5. september kommer den nye kjentmannshåndboka. Den vil vise vei til mange steder i Marka som vi ikke visste om, og kanskje noen som er både kjente og kjære. Men det vi allerede vet, er at Boken vil legge særdeles sterke føringer på kjentmenneskenes veivalg i de kommende par år. Begivenheten markeres med et storstilt release party ved Langlidammen, der en av de 50 nye postene skal stå. Du kommer vel?

Komiteen som lager dette viktige skriftet vet bedre enn de fleste at jobben deres aldri tar slutt. Når vi for første gang blar i vår nye kjentmannsbok og stempler på den første posten, er kjentmannskomiteen allerede i gang med neste utgave. Vi takker og bukker og roper hurra. Kjentmannsmerkets venner er mange ting, men først og sist er vi en fanklubb.

God tur!

Comments

 1. Kjell Erik Berg says

  Dette var flotte greier!!! Moderne og sobert opplegg på sidene.

 2. Hans Löwe Larsen says

  Rett og slett strålende! Gratulerer med en flott innsats.
  Selv om vi ikke gjennom årene har vært de største bidragsytere, har vi vært flittige brukere – og det er vel godt å vite at man skriver og forteller for noen, at det er et publikum her ute på de evige internett-markene….

  Kanskje skal vi etterhvert våge oss på litt bidrag vi også.

  Tusen takk for en fantastisk innsats, og vi ser frem til at energien fortsatt er uoppslitelig!

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.