Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Til Røstjernet, korteste tur i boka

RØSTJERNET på Krokskogen markerer badstubadingens renessanse i Norge etter en lang periode der kirken hadde satt bom for denslags. Turen til kjentmannsposten her er også den absolutt korteste i perioden 2008-2010.

USJENERT. Ved Røstjernet, vest på Krokskogen. Foto: NINA BERGLUND

ite påaktet ligger Røstjernet vest og nedenfor veien mot RIngkollen. Her er ingen travle turstier, få har sett dette sted utenom de heldige få som har hytte her.
En hytteeier som har satt spor etter seg er Trygve Brodahl (1905-1996. Han skal ha vært en formidabel skogsarbeider, skiløper, løypebas og vinner av en rekke Holmenkollpremier og andre medaljer. Om hans bragder forteller kjentmannshefet i detalj.
I 1930 kjøpte han tomt ved Røstjernet. Han bygget først hytte og så en badstu. På denne tiden var badstutradisjonen nærmest glemt i Norge, kirkens menn likte ikke slikt. Men den kom sterkt tilbake med Trygve Brodahl, som bygget seg en badstuovn og tok patent på den.
Brodahls hytte ligger på nordbredden, men kjentmannsposten ble plassert på sørsiden, ved siden av en stor flat helle som antas å ha vært en offerstein. Turen hit tar bare noen minutter fra nærmeste parkeringsplass.
RØSTJERNET
Post 21 i perioden 2008-2010
Kart: Oslo Nordmark. Start: Liten p-plass langs Ringkollveien.
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.