Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Hyggelig utsikt fra Ovnerudåsen

HØGÅSEN byr på panorama over Drammensfjorden og strøket rundt tettstedet Hyggen. På denne ås finnes det tre ulike punkter disse utsikter kan nytes fra.

Ved den Hyggen-nære utsikt. Foto: VESLE-BERNHARD

Mangen gang hadde jeg på mine reiser gjennom tettstedet Hyggen skuet opp mot dette åsparti og undret hvordan utsikten kunne være derfra, og hvordan det er best å ta seg opp. Posten på dette sted som få utenfra hadde sett, kom dermed som bestilt. I våre dager kalles dette Høgåsen. Men før brukte folk her et langt mer originalt navn: Ovnerudåsen.
Vi er her i et meget gammelt turterreng, som ble populært etter at Drammensbanen gjorde det lett å komme til Spikkestad. Flere stier leder til dette sted fra ulike kanter. Da jeg kom her forbi, startet jeg fra Ovnerud-siden og fant snart en utmerket sti som gjennom vennlig barskog buket seg mot toppene. Snart kom jeg forbi et gjerde og fikk dermed det første glimt av det omstridte steinbrudd som gnager på åsens nedre partier. Dette er ifølge kjentmannsheftet et meget gammelt stenbrudd som lenge lå inaktivt, men i 1990 ble utvinningen granitt gjenopptatt, og lokale krefter protesterer nå og hevder virksomheten ødelegger miljøet. Vi har med andre ord å gjøre med noe i nærheten av en hundremetersskog.
Om dette sted forteller kjentmannsheftet i detalj, og vi lærer blant annet at Norges Bank er blant de monumentalbygg hvor den såkalte Røykengranitt er anvendt.

HØGÅSEN
Post 2 i perioden 2008-2010. Ås med utsikt, mellom tettstedene Ovnerud og Hyggen.
(This post in the far western forests of Hurum offers lovely views down the Drammensfjord after a nice stroll over old trails made popular when the train line from Oslo to Drammen opened up in the late 1800s.)
Postens posisjon: N 59° 43.470 E 010° 21.089
Kart: Oslo vestmark.
Start: Spikkestad stasjon (NSB), p-plass ved Spikkestad ungdomsskole.
Parkeringsplassens posisjon: N 59° 44.392 E 010° 21.010. Stiens start: N 59° 43.824 E 010° 20.941.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.