Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En hederskronet vei til Bergen

GAMLE BERGENSVEI er fint gammelt anleggsarbeid som i dag ligger i en utsatt hundremeterskog.

HISTORISK. Bergensveiens imponerende kryssing av den
stupbratte dal nær Skytta i Lillomarka. Foto: VESLE-BERNHARD

t stykke av den gamle veien til Bergen er hedret med kjentmannspost. Vanskelig finne kan den ikke sies å være, der den står ved det markante byggverket av en bro som krysser en bratt dal noen steinkast innover i marka. Men man kan knapt la være å beundre jobben som er gjort, med tanke på hvilket slit det må ha vært å dra all denne steinen på plass med 1700-tallets metoder.
Vi er her snublende nær Skytta og Hagan nord for Gjelleråsen, og vandringen i disse strøk minner oss om presset på marka. Boligstrøk og industriområder rykker stadig lenger innover. Kanskje vil denne fortidslevningen være omgitt av bebyggelse om et tiår eller to?

GAMLE BERGENSVEI. Post 38 i perioden 2002-2004.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.