Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-34 Bukollen  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 53
13. september 2018 22:13  

Endelig tilbake til dette herlige området. Og da ble det favoritt-runden min som naturlig nok starter ved Jordstasjonen. Skigang med staver oppover til en kryssende grusvei hvor jeg tok til høyre. Etter ca. 600m på denne, så går vi inn til venstre oppover herlige Langveggen. Men for all del, ikke gå så hardt ut at du MØTER veggen. For her er det gode muligheter for å kjenne på melkesyra. Men belønningen får man jo som vanlig på toppen. Herlig sted for en rast. Artig at det fortsatt står igjen noen trekantsignal. Etter det vanlige ritualet ved posten, ble det bushing opp til Fugleknattene hvor man kan beskue en kjentmannsboks av den gode gamle sorten. Et rustent klenodium. Veldig tilgrodd topp-parti siden det var post her. Etter en vørterøl her, fortsatte jeg med bushing nedover lia i lyngen som inneholdt store mengder blåbær. Vel nede etter å ha passert et myrdrag, ventes en herlig utfordring. Nemlig å ta seg opp Rundkollens (gammel KP) østlige "precipice". Spennende! Men det gikk fint denne gangen også, selv om jeg stedvis måtte ned på alle fire. Vel oppe var det bare å nyte Rundkollens fantastiske rundskue. Siste etappe gikk på blåstien tilbake til Jordstasjonen. Herlig runde! Anbefales! 

God tur!

Jarle

Ps: 4 HLF

 

 

Dette emnet ble endret for 2 måneder siden 2 times av Jarle Karlstad
Dette emnet ble endret for 2 måneder siden av Morten Møst

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 43
20. september 2018 19:54  

Jarles to H-er tiltredes: Herlig og HLF.

Jeg startet med å gå inn til plassen Myra, jeg hadde fått høre at det er ok å gå forbi tunet, men ikke kjøre (skulle bare mangle). Her fikk jeg hilst på beboere på både to og fire. Derfra på umerket sti som så møter den blåmerkede opp Langveggen.

Vinden rusket godt i dag, samtidig som temperaturen var 15 pluss, jeg kunne godt hatt shorts. Til en forandring brukte jeg staver oppover, det er første gang i høst at de får luftet seg. Jeg synes ofte de er litt i veien på stier.

Også jeg har ritualer, og vel oppe ble de som vanlig gjennomført: Klipping (også her er tangen montert for venstrehendte og motsatt av hva som er naturlig for å klippe i avmerket område på heftesiden, jeg må snu heftet opp ned), notering av kode, avkryssing på oversiktskartet og noen ord om turen, fotografering, forfriskning og ikke minst å nyte utsikten.

Da jeg så vidt hadde begynt å gå nedover, møtte jeg en dame på vei opp. Hun skulle også til posten, og kunne fortelle at den opprinnelige planen i dag var å padle til posten på Rambergøya. Det høres ut som et fornuftig valg å droppe padling i dag!

 

Med denne flotte turen takker jeg for meg i Romeriksåsene for en stund.

Nina

 

Dette innlegget ble endret for 2 måneder siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst og Jarle Karlstad likte dette.
SvarSitér
Pål V. Schage
(@paalv)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 10
7. oktober 2018 19:52  

Vi fulgte Jarles vei opp, og samme ned igjen.

Av seks poster denne helgen, var dette den råeste - og fineste.

Og for noen høstfarger!:

2018 10 07 13.44.28 (5)


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 52
7. oktober 2018 22:33  

For en utsikt og flott post! Kronet med en fantastisk høstdag ble dette en høydare av en post. Ukjent terreng for meg, men ikke mindre interessant for det. Fulgte blåsti fra jordstasjonen og opp til veien (samme start som til Rundkollen), her kommer du til en skiltstake som forteller deg at Bukollrunden er 8,6 km lang og at du skal ta 600 m østover til neste stake.

Gikk opp og ned samme vei, men det ble to helt forskjellige opplevelser. Oppover så jeg ikke noe av utsikten, mens denne kunne jeg beundre nedover. Flott sti og godt merket, her kunne du gått i joggesko i dag. Svabergene var også tørre så det var fint å gå. Turboka som er plassert på toppen var utskrevet så 5 åringen som også var på topptur ble litt skuffet da hun ikke fikk skrevet navnet sitt i boka.

Hilsen Ingunn


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Kari Lohne
(@klohne)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 6
22. oktober 2018 18:08  

Flott sted - og jammen var det kommet litt ekstra «turkrydder» her også!

Fulgte samme løype som Nina oppover forbi gården Myra, og fant fin sti oppover til jeg kom til blåstien. Så var det bare å gå opp opp opp...

Vel oppe var det både sol og utsikt i går!

 Etter en god stopp på toppen fulgte jeg anbefalingen i heftet og gikk den andre veien ned,  fulgte blåstien til Buvassbekken og fulgte den nedover. Fin tur!

For å komme tilbake dit jeg startet tok jeg av fra blåstien og fulgte bekken ned til jeg kom til der blåstien krysser bekken og tilbake til Myra. 


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 10
24. oktober 2018 16:15  

Den beste forsideposten ever! Vi gikk stien mot Rundkollen opp til veien og så bort til riktig sti for å få med oss alt "turkrydderet". På vei mot toppen både møtte vi og ble tatt igjen av folk. Etter stempling ble det matpause og utsikt - og fotografering ved tårnet mens det enda står. Vi gikk også den andre veien ned. Det var mye finere enn vi hadde tenkt oss. Flott gammel vei i spennende dal! Vi krysset også bekken for å komme tilbake til den veien vi var innom oppover. Til slutt endte vi på Myra. Der var det ikke tegn til liv i dag. Det skal mye til at det kommer noen foran denne posten på favorittlisten!

Synnøve


Nina Didriksen, Jarle Karlstad, Morten Møst og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 29
4. november 2018 13:29  

Tok 07.55-toget fra Kjelsås stasjon til Hakadal søndag morgen i november. Fin joggetur til Bukollen. Opp de bratteste bakkene var det ikke mulig for meg å jogge, dog. Fulgte stien Bukollen rundt og tilbake til Ås gård for å ta post 35 og 36 når jeg først var i gang. Ble totalt sett 21 km søndag formiddag og toget tilbake kl. 12.00.


SvarSitér
Del dette

  
Working

Please Logg inn or Register